Een Highlander in de Lage Landen


24 jul 2020

Een Highlander in de Lage Landen

Immers, Toyota is reeds zeer bedreven in de productie van zevenzitters. Rond de eeuwwisseling maakte Toyota dit waar door modellen als de Picnic, Previa, Corolla Verso en Land Cruiser te produceren. Tegenwoordig vertrouwt Toyota binnen het segment zevenzitters vooral op de Verso, de Prius + en de ProAce (City) Verso.

De Toyota Highlander wordt hier dus binnenkort aan toegevoegd. Toyota heeft onthuld dat de in de Verenigde Staten geïntroduceerde SUV begin 2021 op de Europese markt zal verschijnen. Het stoere uiterlijk van de Highlander is te vergelijken met die van de Toyota RAV4, al is de eerstgenoemde wel ietwat groter. Toyota gebruikt deze ruimte om de zitcapaciteit (standaard in leer uitgevoerd) van de Highlander ten opzichte van de RAV4 met twee (of zelfs drie) personen te vergroten. Op de internationale website van Toyota valt te ontdekken dat de Highlander niet alleen in een 7-persoonsvariant beschikbaar is, maar ook in een 8-persoonsvariant. Dit wordt vormgegeven door een tweetal (neerklapbare) zitrijen met elk drie zitplekken. De tweede zitrij is een flink eind op te schuiven, hetgeen de instap naar de derde zitrij vergemakkelijkt. Op deze manier onderscheidt de Highlander zich van vele andere SUV’s.

Verleden

De Toyota Highlander bestaat al een geruime tijd; de eerste generatie stamt uit 2001, waar de Highlander in de Verenigde Staten moest opboksen tegen modellen als de Jeep Grand Cherokee. In Japan, de thuisbasis van Toyota, werd de Highlander lang beschouwd als een zeer luxe voertuig. De Highlander die 20 jaar later naar de Lage Landen zal komen behoort inmiddels tot de vierde generatie.

Hybride

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is dat de Highlander in Nederland uitsluitend geleverd zal worden in de hybride-variant met een 2,5 liter benzinemotor. In de Verenigde Staten wordt de hybride Highlander momenteel aangeboden voor tussen de $38.200 en $48.250, hetgeen natuurlijk afhankelijk is van de mate van luxe.


Lees verder over: