In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

De Ford Kuga wordt een zevenzitter

september 26, 2020, door Tim van Eenennaam

Onlangs werd echter bekend dat Ford de Kuga toe gaat voegen aan het zevenzitters segment. Jarenlang was de Kuga een geschikt alternatief voor de Ford C-Max, S-Max en Galaxy. Tenminste, als er genoegen werd genomen met vijf in plaats van zeven zitplaatsen. Het voordeel van de Kuga was dan weer dat deze als SUV een meer robuuste uitstraling had. Ondanks dat kende de Kuga een stroeve start in Nederland: jaarlijks werden er slechts enkele honderden nieuwe exemplaren verkocht van 2008 tot 2015, terwijl er in deze periode jaarlijks rond de 2.000 Ford C-Max’ werden afgeleverd. Na 2015 steeg de populariteit van de Kuga tot 1.000 á 2.000 nieuwe exemplaren per jaar.

De kansen zijn inmiddels gekeerd voor de Ford Kuga. Terwijl de productie van zevenzitters zoals de C-Max, S-Max en de Galaxy reeds beëindigd is, staat er in 2021 een nieuwe Ford Kuga op de planning die ook met drie zitrijen uitgevoerd zal worden. Daarom zal deze Kuga ook een stuk langer en hoger zijn dan zijn voorgangers.

De nieuwe Kuga zal niet alleen beschikbaar zijn met een benzinemotor, maar ook als een hybride variant. Wat betreft de ruimtelijke indeling van de derde zitrij is nog niets bekend, maar het lijkt evident dat de derde zitrij in vergelijking met bijvoorbeeld de Ford Galaxy veel minder ruimte gaat bieden. Het is de vraag of de Ford Kuga een Crossover/SUV gaat zijn met zeven volwaardige zitplaatsen of dat de derde zitrij eigenlijk vooral voor kinderen bedoeld is.

Update oktober 2020: Ford heeft de productie van de Kuga tot nader order stilgelegd vanwege problemen met de batterijen. Ford heeft besloten om alle batterijpakketten te vervangen. Neem voor meer informatie contact op met de Ford Dealer.



Lees verder over:

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Uitslag poll: Tiguan Allspace populairste VW zevenzitter (10 September 2020)

Nieuwer artikel: Maak kennis met de Volkswagen ID.6 Roomzz (24 October 2020)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen