In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Wordt de Dacia Jogger even betaalbaar als zijn voorgangers?

oktober 9, 2021, door Tim van Eenennaam

Logan, Lodgy en Jogger

De Logan MCV van het Roemeense Dacia was in Nederland leverbaar van 2007 tot 2012. Latere generaties – zoals de derde generatie waar de Dacia Jogger op gebaseerd is – werden nog wel in het buitenland aangeboden. In Nederland werd de Logan opgevolgd door de Dacia Lodgy die dienst zal doen tot 2022. Met nog geen 3000 verkochte, nieuwe exemplaren leverde de Lodgy een bescheiden aandeel in het aantal verkochte Dacia’s in Nederland (ongeveer 53.000 exemplaren). Wat betreft verkoopcijfers stond de Lodgy in de schaduw van de Dacia Logan. De Lodgy was een relatief zuinige zevenzitter, maar vooral de relatief lage prijs was opzienbarend. De Lodgy had simpelweg wat goedkopere onderdelen en wat minder luxe, waardoor de prijzen laag gehouden werden.

De Lodgy wordt dus opgevolgd door de Jogger, een compacte MPV/cross-over. Gezien het uiterlijk kan ook wel worden beargumenteerd dat de Jogger wat wegheeft van een stationwagen. Omdat de Logan wat succesvoller was dan de Lodgy wordt de Jogger gebaseerd op de derde generatie van dit model. Ook heeft het model wat weg van de Sandero. Net als de Logan en Lodgy wordt de Jogger standaard redelijk ‘kaal’; het model heeft zaken als Blind Spot Warning, Parkeerassistent en achteruitrijcamera enkel als optie. Hill Start Assist zit er wel standaard op.

Zevenzitter

Wat betreft het interieur is de Jogger vergelijkbaar met de Sandero (vijfzitter). De Jogger is een relatief compacte MPV en wordt leverbaar met een configuratie met 2, 3, 5 of 7 zitplaatsen, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren. De Jogger behoort tot de compacte MPV’s, omdat de lengte niet boven de 4,55 meter zal gaan uitkomen. De Jogger wordt 1,78 meter breed. Toch zijn alle zitplaatsen – ook als dit er zeven zijn – geschikt voor volwassenen, hetgeen niet van alle compacte MPV’s gezegd kan worden. Door grote achterdeuren zijn de stoelen ook relatief goed bereikbaar. Wanneer er zeven zitplaatsen zijn, blijft er nog 160 liter aan bagageruimte over. Dit komt neer op 708 liter, wanneer de achterste stoelen worden ingeklapt en uit de auto worden verwijderd. Hiermee biedt de Jogger meer laadruimte dan de Logan MCV. Als alle banken plat worden gelegd, is er een bagageruimte van ongeveer 1.820 liter. Door de hoge achterkant is de bagageruimte erg toegankelijk.

Motor

De meest gangbare uitvoering van de Jogger zal de benzine-variant zijn, uitgevoerd met een 1.0 TCe-motor (110 pk). Daarnaast is er ook nog een LPG uitvoering (TCe 100 Bi-Fuel, 100 pk), hetgeen op zijn zachts gezegd als een verrassende zet kan worden gezien. De LPG tank bevindt zich op de plaats van het reservewiel. In 2023 zal er ook nog een hybride uitvoering op de markt verschijnen.  

Prijzen

De Logan MCV en Lodgy waren zeer betaalbaar, maar de prijzen van de Jogger zijn nog niet bekend.


<a href="https://www.kentekencheck.nl/natrekken/?tt=26742_1189055_392417_&amp;r=" target="_blank" rel="sponsored nofollow"><img src="https://ti.tradetracker.net/?c=26742&amp;m=1189055&amp;a=392417&amp;r=&amp;t=html" width="500" height="500" border="0" alt="" /></a>

Lees ook over:

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een zevenzitter? (13 September 2021)

Nieuwer artikel: Uitslag poll: maximale score voor Ford S-Max (10 November 2021)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen