In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

De volledig elektrische Mercedes-Benz EQT komt naar Nederland

mei 6, 2022, door Tim van Eenennaam

Mercedes-Benz heeft al een ruim assortiment aan zevenzitters. Denk bijvoorbeeld aan SUV’s, zoals de GLE, GLB en GLS. Of aan de personenbusjes, zoals de V-Klasse, EQV en Vito Tourer. Hier wordt de EQT aan toegevoegd. De Mercedes-Benz EQT is een elektrische variant van de Mercedes-Benz T-Klasse. De T-Klasse is een personenvariant van de Citan, die wordt gebruikt als bestelwagen. De gloednieuwe T-Klasse is recentelijk in productie genomen, maar wordt voorlopig niet in Nederland beschikbaar. Dit geldt niet voor de elektrische variant van dit model, de EQT. De EQT is vergelijkbaar met de Renault Kangoo E-Tech, waarmee die een platform deelt.

De EQT wordt gepresenteerd als echt gezinsauto met 5 of 7 zitplaatsen. Vooral op gebied van interieur is de EQT wel een slag anders dan de Citan. Het interieur is ruim, netjes afgewerkt en voorzien van de basisnormen op gebied van comfort en veiligheid die Mercedes-Benz te bieden heeft. De EQT zou een 45 kWh-batterijpakket krijgen dat een bereik van ongeveer 300 km biedt Opladen met een 80 kW DC-snellader gedurende een half uur zou ongeveer 170 km opleveren. De EQT wordt ongeveer 4,9 meter lang en 1,8 m breed zodat er genoeg ruimte is voor de zeven zitplaatsen. Ook heeft het model schuifdeuren voor gemakkelijke toegang. Achterin heeft de T-klasse een achterbank waar je zelfs tot drie kinderzitjes op kwijt kunt. De vijfzitter zal reeds in 2022 beschikbaar worden, terwijl de versie met 7 zitplaatsen nog een jaartje langer op zich zal laten wachten.


Lees verder over:

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Is het einde van SsangYong in zicht? (09 April 2022)

Nieuwer artikel: Deze vijf bekende merken maken geen zevenzitters (meer) (16 July 2022)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen