In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

De vernieuwde BMW X5 blijft 7 zitplaatsen houden

februari 24, 2023, door Tim van Eenennaam

De BMW X5 is inmiddels al geruime tijd onderdeel van het wagenpark van de Beierse autofabrikant. In het jaar 2000 werd het model aan de wereld getoond en maakte deze ook furore in Nederland. Vanaf 2007 werden zeven zitplaatsen ook aangeboden als optie. Hiermee wilde BMW concurreren met 7-persoons modellen als de Audi Q7Lexus RX en de Volvo XC90.

Ruim 15 jaar later zijn de zeven zitplaatsen nog steeds optioneel. Sterker nog, de vernieuwde BMW X5 uit 2023 biedt de zeven zitplaatsen nog steeds als optie aan. Over deze optie, die €2.295,40 moet kosten, zegt BMW zelf:

“De derde zitrij biedt plaats voor twee extra passagiers. De in de rijrichting geplaatste stoelen zijn individueel neerklapbaar en gemakkelijk van voren bereikbaar. Voor een gemakkelijke instap naar de derde zitrij kan de tweede zitrij naar voren worden geklapt met de Easy Entry functie.”

De X5 wordt nog steeds aangeboden met een benzine, diesel én een plug-in hybride variant. De keuze van BMW om het model alleen met een automatische transmissie aan te bieden, blijft daarnaast ook van kracht.


Lees verder:

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: BYD, de zevenzitter van uw dromen? (06 January 2023)

Nieuwer artikel: Renault Espace toch verder als zevenzitter (03 April 2023)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen