Weblog

Chevrolet Orlando zevenzitter presenteerd zich…

Orlando

De eerste foto’s van de Chevrolet Orlando zijn vrijgegeven. We wisten al enige tijd dat de Orlando eraan zat te komen maar moesten het tot nu toe nog doen met de spyshots. Maar nu is er meer informatie beschikbaar… De zevenzits MPV debuteert begin oktober 2010 op de Salon van Parijs, twee jaar nadat hij daar als concept al werd getoond.

Design
Het design is volgens Chevrolet onderscheidend voor dit segment. De Orlando biedt een mix van MPV en crossover-kenmerken en heeft een relatief lage daklijn. Het kenmerkende Chevrolet-front is stoer en de opbollende wielkasten dragen eveneens aan deze uitstraling bij. Helaas zijn er nog geen foto’s beschikbaar van het interieur.

7 Zitplaatsen en ruimte
De Chevrolet Orlando kenmerkt zich door ruimte! Zoals al eerder bekend is het een echte 7zitter en gaat daarmee de concurrentie aan met onder andere de Sharan, Alhambra, S-Max en de Galaxy. De tweede en derde zitrij van de Orlando zijn iets hoger geplaatst dan de voorstoelen. Dit geeft veel zitcomfort achterin deze auto. In het interieur zijn talloze opbergvakken te vinden waaronder een vak dat is verborgen achter het audiosysteem. Het vak is te gebruiken door de voorkant van de radio op te klappen. Hierin kunnen eenvoudig zonnebrillen, een MP3-speler en een portemonnee opgeborgen worden. In het opbergvak zelf zit een USB poort, ideaal om een MP3 of een iPod onderweg op te laden. Heb je veel bagage mee te nemen dan is de Orlando om te toveren door de zitplaatsen op de tweede en derde zitrij uit te nemen dan wel om te klappen.

Motoren
De carrosserie staat op het platform van de Cruze, terwijl op motorisch gebied er keuze is uit één benzineversie (1.8) en twee diesels (2.0). De vermogens bedragen respectievelijk 141, 131 en 163 pk. Verder zijn er drie uitrustingsniveaus en standaard heeft iedere Orlando in ieder geval ESP, zes airbas, airco en elektrisch bedienbare buitenspiegels. De Orlando wordt leverbaar met 16-, 17- en 18-inch wielen.

Lancering
Zoals gezegd debuteert de Chevrolet Orlando begin oktober 2010 op de Salon van Parijs. In oktober zal de productie worden opgestart en eind maart 2011 staat de Orlando bij de dealers. Volgens Chevrolet uiteraard met een scherpe prijsstelling. De autovisie meldt dat de prijs ongeveer vanaf de 27.000 euro zal beginnen.

Foto's

  • Chevrolet Orlando zevenzitter presenteerd zich…
  • Chevrolet Orlando zevenzitter presenteerd zich…

3 reacties

Ziet er zo op het eerste gezicht wel redelijk uit!! Ben erg benieuwd hoe die in het echt er uit ziet, voelt en rijdt…zal helaas moeten wachten tot maart volgend jaar….

Door: Cliff

Ik las op autovisie dat de Orlando tussen de 23 en 24K gaat kosten… Het blijft gissen maar op zich een hele nette prijs! Nu staat hij op de autosalon in Parijs te glimmen en in februari in de showroom begrijp ik…

http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/7819251/__Richtprijs_Chevrolet_Orlando__.html?p=9,1

Door: jroele

ik las een mooie recentie hier:
http://www.autointernationaal.nl/artikel.php?id=16996&n=5

Wanneer komt deze in deze in de 7zitter database?

Door: jongejans

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Naam:
E-mailadres:
Type deze beveiligingscode over:

Ouder artikel: Wordt nu lid van 7zitter.nl en ontvang gratis de nieuwsbrief (17 augustus 2010)

Nieuwer artikel: Vernieuwde Mercedes M-Klasse met derde zitrij? (30 augustus 2010)