Weblog

De nieuwe Q7 onthuld

Q7

Afgelopen week onthulde Audi de volledig vernieuwde Q7! Belangrijke verbeteringen zijn een lager gewicht, beter weggedrag en een daling in verbruik. De focus voor nu dus voornamelijk op motorische verbeteringen! Toch is ook het volledig nieuwe entertainment systeem (MMI-systeem) een leuke nieuwtje, van alle gemakken voorzien (qua functies en connectiviteit) en uiterst simpel te bedienen.Debuut van de nieuwe Q7 is op de NAIAS in Detroit, die op 12 januari z’n deuren opent.

De Q7 staat op een nieuw platform wat mede verantwoordelijk is voor de aanzienlijke gewichtsreductie. De auto is zo’n 325 kg lichter dan de huidige generatie. Mede door het lagere gewicht beloofd de een daling in verbruik van met wel 28 procent ten opzichte van een vergelijkbaar gemotoriseerde versie van nu. Er komen bij de introductie twee motoren beschikbaar en wel een 3.0 TDI (met 272 pk, 0-100 km/u in 6,3 seconde) en een 3.0 TFSI (met 333 pk, 0-100 km/u in 6,1 seconde). De diesel verstookt volgens de testcyclus 5,7 liter per 100 kilometer, wat overeenkomt met een uitstoot per kilometer van 149 gram CO2.

Later komt er ook een plug-in hybride Q7 (e-tron versie) op de markt die een 3.0 TDI-motor combineert met een elektromotor (374 pk en 700 Nm). Die aandrijflijn zou goed zijn voor een verbruik van slechts 1,7 liter per honderd kilometer en een uitstoot van 50 gram CO2 per kilometer. De Q7 is daarmee de eerste dieselende plug-in hybride met quattro vierwielaandrijving. Een uitstekende concurrent voor de XC90 T8!

Foto's

  • De nieuwe Q7 onthuld
  • De nieuwe Q7 onthuld
  • De nieuwe Q7 onthuld
  • De nieuwe Q7 onthuld
  • De nieuwe Q7 onthuld
  • De nieuwe Q7 onthuld

3 reacties

Geweldig dat deze auto in e-tron uitvoering uitkomt op een bijtelling van 7%... Even afhankelijk van de uiteindelijke prijs maar sowieso een interessante optie voor de zakelijke rijders die een zevenzitter nodig hebben!

Door: Stefan B

Toch best even nakijken of de e-tron een 7zitter wordt.
De garage wist het niet…doch… de batterij zit wel op de plaats van de 2 achterste zitjes.

Door: Christian

Christian, helaas zijn de twee zitplaatsen op de derde zitrij komen te vervallen is ons bevestigd op de Auto RAI door de importeur… Zie ook artikel: http://www.7zitter.nl/weblog/detail/helaas-zowel-elektrische-bmw-x5-als-elektrische-audi-q7-geen-zevenzitters/

Door: jroele

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Naam:
E-mailadres:
Type deze beveiligingscode over:

Ouder artikel: Nieuwe SUV Volkswagen in Amerika op komst (10 december 2014)

Nieuwer artikel: Kind aan boord! Veilig op weg met het hele gezin (17 december 2014)