Weblog

Volgende Audi Q7 wordt diesel plug-in hybride

Q7

Op dit moment is de Volvo V60 Plug-In Hybrid de enige diesel-plug-in, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen, als Audi haar nieuwe Q7 presenteert. Tot nu toe hebben alle volumemodellen een benzinemotor als range-extender, maar daar komt verandering in met de komst van de Audi Q7. Met ook nog een lichter SUV-platform moet er veel winst te boeken zijn in verbruik en uitstoot. Wat dit betekend voor de bijtelling is vooralsnog niet bekend.

Automotive News Europe meldt, op basis van een bron binnen het concern, dat de nieuwe Q7 die voor 2015 op stapel staat en het eerste VAG-product wordt met deze nieuwe 374 pk-krachtige aandrijflijn. De Audi SUV krijgt nog een belangrijke primeur van het concern, want de Q7 wordt de eerste auto die op het nieuwe, veel lichtere SUV-platform van de Volkswagen Group staat. Deze combinatie moet een enorm positief effect hebben op uitstoot en verbruik, maar exacte cijfers zijn nog niet bekend. Wellicht dat deze Q7 in lijn met de XC90 ontwikkelingen oom in de 14% bijtelling komt te vallen?

Dat Audi juist de Q7 kiest om de techniek in te laten debuteren is niet vreemd. Bij dergelijk grote en zware auto’s valt veel voordeel te halen, zeker met de huidige NEDC-testcyclus die erg voordelig uitpakt voor plug-inhybrides. Later zullen ook de Audi A6 en A8 voorzien worden van deze dieselhybride-techniek.

Selectie Real Madrid in de Q7
Overigens nog een leuk lijstje met Q7 rijders in de Real Madrid selectie (bron: Autoblog):

Gareth Bale – Audi Q7 3.0 TDI
James Rodríguez – Audi Q7 3.0 TDI
Iker Casillas – Audi Q7 3.0 TDI
Keylor Navas – Audi Q7 3.0 TDI
Javier Hernández – Audi Q7 3.0 TDI
Marcelo – Audi Q7 3.0 TDI
Pepe – Audi Q7 3.0 TDI
Luka Modric – Audi Q7 3.0 TDI
Isco – Audi Q7 3.0 TDI
Sami Khedira – Audi Q7 3.0 TDI
Nacho Fernández – Audi Q7 3.0 TDI
Fabio Coentrao – Audi Q7 3.0 TDI

Paris Saint Germain
Eerder schreven we al over de nieuwe auto van Zlatan waar deze plug-in tegen op moet boxen. De nieuwe Audi Q7 Plug-inhybdride zal bij de introductie moeten strijden tegen de Volvo XC90 T8 Twin Engine (met een gecombineerd vermogen 400 pk, plug-intechniek gecombineerd met een benzine- in plaats van dieselmotor, 14-procentcategorie).

Foto

Volgende Audi Q7 wordt diesel plug-in hybride

Reacties

Er is (nog) niet gereageerd.

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Naam:
E-mailadres:
Type deze beveiligingscode over:

Ouder artikel: Ford Edge zevenzitter (voorlopig in China) (25 november 2014)

Nieuwer artikel: Nieuwe SUV Volkswagen in Amerika op komst (10 december 2014)