Een overzicht van alle merken, modellen en uitvoeringen met "zevenzitter" mogelijkheden.

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Model in detail

Citroën Berlingo (Multispace)

Details

  • Benzine
  • Diesel
  • Elektrisch
Producties
  • 5-deurs, MPV, 2012-2015 (Multispace)
  • 5-deurs, MPV, 2015- (Multispace)
  • 5-deurs, MPV, 2019-
Algemene informatie

De Citroën Berlingo (Multispace) is een 7-persoonsauto die ontworpen is door de PSA groep en de opvolger van de Citroën C15. Het eerste type van de Berlingo werd in 2008 geïntroduceerd en werd in Nederland beschikbaar in 2012. De Berlingo vertoont veel overeenkomsten met bijvoorbeeld de Peugeot Partner of Rifter en de Toyota ProAce City Verso. Van 2012 tot 2020 werd deze bestelauto/MPV geproduceerd onder de naam Berlingo Multispace, terwijl in 2019 een nieuw type werd geproduceerd die simpelweg Berlingo XL werd genoemd. De benzine- en dieselvarianten van de Berlingo Multispace zijn relatief schone zevenzitters.

Energielabel

Het meest recente model (2019-) van de Citroën Berlingo is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

7 zitplaatsen zijn optioneel bij de Citroën Berlingo; het model wordt namelijk vooral veel gebruikt als bestelwagen. De zeven zitplaatsen zijn gerealiseerd door een tweede zitrij met een drietal stoelen en een derde zitrij met twee stoelen, die allen ingeklapt kunnen worden. Met alle zitrijen bezet is er nog 850 liter aan bagageruimte in de nieuwste Berlingo XL (2019), hetgeen verhoogt kan worden naar 1672 als alle zitrijen eruit worden gehaald. De zitplaatsen zijn bereikbaar door schuifdeuren aan beide kanten.

Techniek

De Berlingo werd doorgaans geproduceerd met benzine- en dieselmotoren. Van de Berlingo Multispace werd ook elektrische variant aangeboden, hetgeen van de Berlingo XL niet gezegd kan worden. De benzinevariant van de Berlingo XL wordt aangeleverd met een PureTech 110 of 130 motor met maximaal 130 pk, terwijl de dieselmotor enkel de BlueHDi 130 (130 pk) betreft. Bij de Berlingo XL en de Multispace kan gekozen worden voor zowel handgeschakeld als automaat.

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: beperkt

Zowel de Berlingo XL als de Berlingo Multispace worden nog geproduceerd in Nederland. Voor de standaarduitvoering betaalt u rond de €30.000 (2021, red.).

Lees ook over:

Zoek een 7zitter

Occasions

Inloggen