Een overzicht van alle merken, modellen en uitvoeringen met "zevenzitter" mogelijkheden.

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Model in detail

Mercedes-Benz V-klasse

Details

  • Diesel
Producties
  • 5-deurs, MPV, 1996-1999
  • 5-deurs, MPV, 1999-2003
  • 5-deurs, Personenbus, 2014-2019
  • 5-deurs, Personenbus, 2019-
Algemene informatie

De Mercedes-Benz V-Klasse is een minivan/personenbusje die ook wel bekend is als de Viano, Vito Tourer of EQV. De V-Klasse is de luxere uitvoering van de Vito zoals de Multivan het luxe paardje is van de Transporter. Hoewel de verschillen zich vooral bij de afwerking van het interieur manifesteren, is ook het geval dat de V-Klasse enkel met dieselmotoren komt, terwijl de Vito Tourer ook elektrisch beschikbaar is. De V-Klasse werd tussen 2003 en 2014 aangeboden onder de naam Viano en is vergelijkbaar met personenbusjes als de Volkswagen Multivan, Citroën SpaceTourer, Peugeot Expert Combi en de Ford Transit.

Energielabel

Het meest recente model (2019-) van de Mercedes-Benz V-Klasse is beschikbaar met de volgende Energielabels

Ruimte

Bij de V-Klasse kan gekozen worden voor een uitvoering met 6 tot en met 8 zitplaatsen, hetgeen invloed heeft op de voertuiglengte (L1 of L2). De korte V-Klasse heeft een lengte van 4,95 meter, terwijl de lange uitvoering 5,14 meter lang is. De lange uitvoering heeft ook een grotere bagageruimte (1030 liter) dan de korte uitvoering (610 liter). De 7 zitplaatsen zijn uitstekend bereikbaar via de schuifdeuren. Wanneer alle stoelen achterin worden uitgenomen, is een laadruimte van 5010 liter (lang: 4630 l, kort: 4200 l) beschikbaar voor bagage.

Techniek

Zoals reeds werd vermeld komt de V-Klasse enkel met dieselmotoren met een automatische transmissie. Hierbij kan gekozen worden uit een V 220d, V 250d of een V 300d dieselmotor, desgewenst met 4Matic. Voor elektrische motoren moet de consument terecht bij de de Vito of de EQV. Deze motoren hebben een vermogen, variërend van 163 pk tot en met 237 pk.

Beschikbaarheid

Nieuw leverbaar: ja

Aanbod occasions: gemiddeld

De V-Klasse wordt nieuw aangeboden bij de dealer is op de tweedehands markt ook nog prima te vinden. Echter moet worden aangetekend dat de termen V-Klasse, Vito en EQV weleens door elkaar worden gebruikt.

NULL
NULL

Zoek een 7zitter

Occasions

Inloggen