Een overzicht van alle merken, modellen en uitvoeringen met "zevenzitter" mogelijkheden.

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Model in detail

Opel Zafira

Details

Algemene informatie

De Opel Zafira is een succesvolle midi-MPV met standaard zeven zitplaatsen die vanaf 1999 op de Nederlandse wegen rijdt. De Zafira had als één van de eerste auto’s in zijn klasse standaard zeven zitplaatsen, waarvan de derde zitrij makkelijk kon worden weggevouwen in de laadvloer. Vanaf 2011 ging de Zafira als Opel Zafira Tourer verder.

Deze Opel Zafira is een midi-MPV. Auto’s in dit segment kenmerken zich door de grote, flexibel in te delen binnenruimte en tóch een beperkte formaat. De Opel Zafira wordt gebouwd op het platform van de middenklasser: Opel Astra. Hierdoor blijft het formaat beperkt. De auto kan makkelijk mee in het dagelijks verkeer en parkeren vormt doorgaans geen enkel probleem.

Ruimte

De hoge daklijn van de Zafira biedt veel ruimte. De bestuurder-plaats en de ruimte voor de passagier vóór is zeer goed. De hoge zit en grote voorruit geven een extra dimensie aan de ruimtelijke ervaring. Ook de passagiers op de tweede zitrij hebben veel hoofd- en beenruimte.  Op de middenbank is ISOFix aanwezig. Heb je meer dan vijf personen te vervoeren, dan vouw je met één handbeweging de twee stoelen op de derde zitrij omhoog. Deze derde zitrij is het meest geschikt voor kinderen. Het unieke Flex7 systeem van Opel biedt een volledig vlakke laadvloer als je de stoelen niet nodig hebt. Hiermee heeft u 1820 liter bagageruimte tot uw beschikking. Met de derde zitrij omhoog heeft u 140 liter bagageruimte tot uw beschikking.  Wilt u zeven zitplaatsen of heeft u liever veel bagageruimte? Dat is geen enkel probleem, dat kunt u helemaal naar uw eigen wens instellen. Door óók de tweede zitrij en zelfs de passagiersstoel vóór neer te klappen, kun je makkelijk  grote voorwerpen vervoeren.

Techniek / motoren

De Opel Zafira is alleen verkrijgbaar met verschillende  benzine- en dieselmotoren. Dus geen elektrische of hybride.

Beschikbaarheid

De Opel Zafira is in 2011 opgevolgd door de Opel Zafira Tourer. De eerdere generaties Opel Zafira zijn alleen nog verkrijgbaar als gebruikte auto.

Zoek een 7zitter

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Inloggen