Een overzicht van alle merken, modellen en uitvoeringen met "zevenzitter" mogelijkheden.

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Model in detail

Tesla Model X

Details

 • Elektrisch

Producties:

 • 5-deurs, SUV, 2016-heden

Model X biedt ruimte voor zeven personen in drie rijen. Elke stoel is de beste plek in de auto, maar de stoelen op de tweede rij zijn echt een kunstwerk. Deze stoelen zijn op een enkele steun gemonteerd en de rugleuningen kunnen afzonderlijk worden versteld. Ze zijn ontworpen voor maximaal comfort, bieden royale beenruimte en ruimte onder de zitting om bagage op te bergen en zorgen voor gemakkelijke toegang tot de derde rij. De stoelen op de derde rij kunnen, als ze niet worden gebruikt, geheel vlak worden opgevouwen en de stoelen op de tweede rij kunnen naar voren worden gebogen voor nog meer opbergruimte.

Er zijn overigens twee interieurindelingen mogelijk. Model X is beschikbaar in een interieurindeling met zes en met zeven stoelen. De indeling met zeven stoelen biedt maximale passagierscapaciteit, terwijl de indeling met zes stoelen vanaf de tweede rij met stoelen toegang biedt tot de derde rij. Daarnaast biedt de indeling met zes stoelen extra laadvermogen. De vierwielaangedreven SUV heeft dezelfde aandrijflijnen als de Model S. Het accupakket heeft een capaciteit van 90 kWh en in de 90D-uitvoering (met de D van ‘twee motoren’) sprint de auto in 4,6 seconden naar de 96 km/u. Opteer je voor de 262 pk (voor) en 510 pk (achter) sterke P90D, en vink je de Ludicrous Mode aan, dan sprint dit 2.470 kg wegende gevaarte in 3,2 seconden naar de 96 km/u. Zonder deze sprintmodus duurt het 3,8 seconden. Als je dat niet te vaak doet komt de range uit op 400 kilometer.

In de VS beginnen de prijzen bij $132.000 voor de P90D Signature en $142.000 voor de P90D Founder edition. Standaard versies zullen rond de ton gaan kosten. Nederlandse prijzen of een introductiedatum hebben we nog niet. We verwachten hem in de eerste helft van 2016 bij de dealer.

Highlights:

 1. Falcon Wing-achterdeuren met ingebouwde sensoren, die zich automatisch aanpassen aan de optimale openingsboog in krappe ruimtes of kleine garages.
 2. Automatisch uitvouwende achterspoiler
 3. Kaarten en navigatie met realtime verkeersupdates
 4. Dagrijverlichting
 5. Elektrisch inklapbare en verwarmde zijspiegels
 6. Kofferruimte aan de voorzijde met ruimte voor bagage, kinderwagens of twee golftassen
 7. Volwaardige bagageruimte voor uw uitrusting
 8. Vrij reizen op lange afstanden met Tesla’s steeds groter wordende Supercharger-netwerk
 9. 8 jaar, onbeperkte kilometergarantie op batterij en aandrijfeenheid
 10. Automatische toegang zonder sleutel, met deuren die automatisch opengaan
 11. Homelink via GPS
 12. Parkeersensoren, dodehoekwaarschuwing en waarschuwingssysteem voor botsingen vanuit de zijkanten
 13. Automatisch noodremsysteem om botsingen te helpen voorkomen, zelfs op hogere snelheden, zoals op de snelweg
 14. Zitplaatsen voor zeven volwassenen
 15. Vier ISOFIX-bevestigingen voor kinderzitjes, twee op elke rij met passagiersstoelen

En als je je Tesla als trekauto wilt gebruiken, lees dan dit artikel op de ANWB site: https://www.anwb.nl/kamperen/caravan/tesla-model-x-als-trekauto

NULL
NULL

Zoek een 7zitter

Occasions

Inloggen