Vind hier informatie, updates en occasions van auto's met 7 zitplaatsen of meer! Lees onze blogs en reageer!

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Uniklapbank

Uw stationwagon omvormen tot 7-persoonsauto? De Uniklapbank maakt dit mogelijk! Door dit derde inklapbare zitbankje in kofferruimte te monteren wordt de capaciteit uitgebreid met 2 personen. Een Uniklapbank is in vrijwel iedere stationwagon te monteren en is een unieke oplossing voor het veilig vervoeren van kinderen.

Wat is de Uniklapbank?

De Uniklapbank voor kinderen tot 1,35 m is dé oplossing voor automobilisten die regelmatig meer personen in hun auto moeten vervoeren. De bank wordt rug aan rug tegen de achterbank geplaatst en kan in praktisch iedere stationcar gemonteerd worden. Omdat u de bank in een handomdraai plat op de vloer van de laadruimte kunt neerklappen, behoudt u maximale flexibiliteit bij het gebruik van uw auto. Deze unieke bank is voorzien van twee heupgordels en voldoet aan alle wet- en regelgeving.

Universeel

De bank past in iedere auto omdat de breedte kan worden aangepast. De Uniklapbank kan bovendien worden geleverd in dezelfde bekleding als uw auto. Tijdens de inbouw wordt er altijd rekening met het reservewiel. Bij de aanschaf van een nieuwe auto is de bank eenvoudig over te plaatsen.

Veilig

Dankzij de kwaliteit van het materiaal en de door ontworpen constructie kan de Uniklapbank minimaal zes tot acht jaar mee. De comfortabele, 5 cm dikke kussens zijn bekleed met een sterke, slijtvaste en neutrale antraciet veloursstof. Hierdoor zitten kinderen ook in de bochten stevig op hun plek. Bij de inbouw van de bank wordt aan alle veiligheidseisen gedacht. Het feit dat de kinderen achteruit rijden, veroorzaakt géén extra wagenziekte. Op iedere bank wordt twaalf maanden garantie gegeven.

Regelgeving

Het gebruik van geïmproviseerde zitplaatsen in auto’s wordt verboden. Passagiers mogen alleen worden vervoerd op een echte zitplaats die gemaakt is voor het gebruik van volwassen passagiers. Uitzonderingen worden gemaakt voor het vervoer van kinderen tot 1,35 meter op speciaal voor hen aangebrachte zitplaatsen (met name extra bankjes achterin stationwagens) en voor passagiers die gebruikmaken van een rolstoel.

Bron: Rijksoverheid

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden of wilt u advies over de Uniklapbank? Mail de redactie.


Verder naar:

Inloggen