Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Amerikaan uitgelicht: Cadillac XT6

April 10, 2019, door Janno Roele

Klaar voor de verkoop sinds de North American International Auto Show in Detroit de nieuwe Cadillac XT6, een zevenzitter in de categorie Audi Q7 en Volvo XC90. Het is de vierde SUV in het portfolio van het Amerikaanse merk, naast de XT4, de XT5 en de Escalade.

De Cadillac XT6 slaat qua lijn een nieuwe design weg in. Dat merk je vooral aan de vormgeving van de koplampen. Hoewel de SUV over veel comfort- en veiligheidsnieuwtjes beschikt, zet de XT6 niet meteen nieuwe maatstaven. Zo meet de centrale display van het multimediasysteem slechts 10 centimeter. De Cadillac is wel ruim. Als zevenzitter houd je 356 liter over, met alle banken plat kan er tot 2.230 liter aan bagage mee.

In afwachting van een hybride versie houdt de Cadillac XT6 het bij een enkele motoroptie. De atmosferische, aan een negentrapsautomaat gehangen en met cilinderdesactivatie gezegende 3,6 liter-V6 verzamelt 310 pk en 373 Nm. Je hebt de keuze tussen een voor- een vierwielaangedreven variant. Het is onduidelijk of de XT6 ook naar Europa komt.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ouder artikel: Onlangs op Autoblog een leuk zevenzitter advies… (09 April 2019)

Nieuwer artikel: De nieuwe Mercedes-Benz GLS in beeld (12 April 2019)

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Advertenties

Geef je mening

Ben jij al toe aan een volledig elektrische 7zitter?

Loading ... Loading ...

Most wanted

Inloggen