Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Canoo: een elektrische zevenzitter op abonnement

October 1, 2019, door Janno Roele

Onlangs werd in Los Angeles de Canoo geintroduceerd, een volledig elektrische wagen die ruimte biedt aan zeven personen. Bijzonder in het businessmodel: deze auto kan alleen via een abonnement gereden worden onder het motto "membership, not ownership!"

Eind 2016 nam Ulrich Kranz afscheid van BMW, waar hij onder andere aan de basis heeft gestaan van de i3. Nu nog geen drie jaar later introduceert hij zijn eigen elektrische auto, die zoals sommige zeggen een eind moet gaan maken aan de SUV. Samen met Stefan Krause hebben ze ook een heel anders businessmodel ontwikkeld waarin het niet meer gaat om het bezitten van een auto maar om het delen. Omdat het tweetal heilig gelooft in dit concept wordt deze auto ook niet via een dealer aan de man gebracht maar echt alleen beschikbaar gemaakt via een abonnementsvorm. De Canoo zal eind 2021 aan de Amerikaanse westkust worden gelanceerd.

De Canoo heeft ongeveer de afmetingen van een Prius maar wel met zeven zitplaatsen. Het is een mini-van en staat op een zelf ontwikkeld, modulair platform en heeft een uniek en futuristisch design. De ronde voor- en achterzijde en het vele glas maken nieuwsgierig wat zich daarbinnen afspeelt. Het interieur is ruim, licht en multifunctioneel. Het glas loopt ver naar beneden door zodat je voor- en achter direct op de weg kunt kijken.

Het interieur heeft als thema “urban loft” en wordt gedomineerd door een hoekige zithoek, met in het midden voldoende ruimte om de benen te strekken. Er is veel ruimte gerealiseerd met een auto met de afmetingen 4,40 meter lang en 1,90 m breed. Met een hoogte van 1,84 krijgt de auto een ruimtelijk effect. Bij Canoo is men ervan overtuigd dat de Canoo hét alternatief gaat worden voor de SUV. Qua prestaties doet hij met vermogen van 300 pk en een top van 200 km/uur zeker niet onder voor een SUV. Opvallend zijn ook het logo, dat door de koplampen wordt gevormd, en de afwezigheid van een dashboard (je kan je eigen smartphone meenemen voor navigatie, muziek en telefoon).

De Canoo kan gedeeltelijk autonoom rijden door de twaalf ultrasonische sensoren, vijf radars en zeven camera’s die de weg in de gaten houden. Op dit moment kan hij echter nog niet volledig zelfstandig rijden. De Canoo houdt bovendien niet alleen de weg in de gaten, maar ook de bestuurder. Als de auto merkt dat je net over je schouder keek, waarschuwt hij niet als er daar op dat moment wat gebeurt. De actieradius van de Canoo zou ongeveer 250 kilometer zijn. Het opladen kan behoorlijk snel: van een lege accu tot 80 procent moet met een snellader in zo’n 30 minuten kunnen. Uiteraard kan je ook gewoon de lege Canoo parkeren naast een volle Canoo en weer rustig verder rijden...

Twitter: https://twitter.com/canoo

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ouder artikel: Land Rover Defender: 71 jaar oud maar toch brand new (11 September 2019)

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Advertenties

Geef je mening

Ben jij al toe aan een volledig elektrische 7zitter?

Loading ... Loading ...

Most wanted

Inloggen