In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Chevrolet Orlando (zevenzitter) komt dichterbij

januari 27, 2010, door Janno Roele

De Orlando wordt ontwikkeld met het Cruze platform als basis. Aangezien de Cruze slechts vijf passagiers kan vervoeren heeft Chevrolet heeft de wielbasis met 75 millimeter verlengd om de twee extra passagiers een plek te bieden. Chevrolet toonde op de Autosalon van Parijs in 2008 al eens een concept-car voor de Orlando. Die had een 2,0-liter turbodiesel onder de kap, goed voor 150 pk en 320 Nm. In het productiemodel komt in ieder geval ook de 1,4-liter turbo benzinemotor met een vermogen van 140 pk te liggen. De productieversie van de Chevrolet Orlando wordt onthuld op de Autosalon van Parijs, die in oktober plaatsvindt. De marktintroductie zal naar vewachting een paar maanden daarna zijn ergens begin 2011. Nog even geduld dus…

Foto's

2 Reacties

  • Zevenzitterzoeker schreef:

    Op 11-08-’11 met de Orlando 1.8 LTZ proefgereden. Het betreft hier de meest luxe benzineversie. Over luxe dan ook niets te klagen; el. ruitbediening rondom, regensensor en lichtmetaal standaard – om maar wat op te noemen. De zitpositie is voor mij (1,84 m) werkelijk ideaal, o.a. door de goede stand van het stuur. Je krijgt niet dat standaard-busje-gevoel zoals je dat bij bijv. een Opel Zafira wel hebt (stuur staat bij de Duitser veel te vlak). Ook de bestuurdersstoel vind ik erg goed zitten; zacht en toch stevig. Je kijkt via een prachtig dashboard op een stuk motorkap de wereld in – een machtig gevoel. Door de bijna vierkante ‘vrachwagenspiegels’ zie je heel veel naar achteren.
    De gereden versie – benzine dus – rijdt als een trein qua wegligging. Zowel lange als korte, snelle bochten evenals abrupt remmen deren de Orlando niets. Wel zie ik uit naar de dieselversie; de benzinemotor wekt niet de indruk over 141 pk te beschikken en maakt een licht geluid wat ik persoonlijk niet zo bij de stoere uitstraling van de auto vind passen. Hier missen toch wat (diesel-)Newtonmeters. Op de 3e zitrij is het zicht naar buiten toe niet geweldig, d.w.z. voor kinderen rond zes jaar in ieder geval. De zit is nl. vrij laag en de taille van de auto vrij hoog. De inklapbaarheid van deze laatste zitrij is echt een fluitje van een cent: Even de hoofdsteunen naar voren klappen en de rugleuningen in de vloer laten zakken. Een kind kan de was doen.

  • Frits Jongejans schreef:

    Ik zag toevallig op autoweek nieuwe spyshots… Niet in de sneeuw deze keer en met wat meer onthullingen. Autoweek geeft aan dat het een goed alternatief voor de Zafira is. Een keer een goed artikel over publiseren op 7zitter.nl? Zou ik graag lezen in ieder geval!!!

    http://www.autoweek.nl/autonieuws/14394/Chevrolet-Orlando-het-Zafira-alternatief

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Mercedes Brabus GL 63 Biturbo (26 January 2010)

Nieuwer artikel: Modelbouwer onzorgvuldig met de Touareg 2010? (28 January 2010)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen