In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Chinese Nio ES8; Geduchte – goedkope – concurrent voor de Tesla Model X?

januari 15, 2018, door Janno Roele

Nio is een Chinees automerk dat vooral wordt gefinancierd door reuzen als Lenovo en Tencent. Eerder kwam Nio al met de verbluffende elektrische supersportwagen EP9 met 1.360 pk, die in een beperkte reeks gemaakt is en eind 2016 een ronderecord neer zette op de Nürburgring. Om zijn horizon te verbreden stelde het merk op de onlangs gehouden salon van Shanghai een conceptcar voor van een elektrische SUV welke nu als ES8 in productie is gegaan. Het is een ongeveer 5 meter lange zevenzitter geworden. Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren (een vooraan en een achterin) die worden gevoed door een batterij van 70 kWh. Het totaalvermogen ligt boven de 600 pk, waardoor hij van 0 naar 100 km/h optrekt in slechts 4,4 seconden. Het officiële rijbereik op de Europese NEDC-cyclus ligt op 350 kilometer.

De SUV onderscheidt zich verder door zijn koetswerk en chassis in aluminium en zijn verwisselbare batterijpakket, zodat hij sneller stroom kan inslaan: in een speciaal wisselstation kan hij op 3 minuten tijd een andere accu krijgen. Het model heeft verder allerlei semizelfstandige rijhulpsystemen. De kers op de taart is echter dat hij maar half zoveel kost als een Tesla Model X en daarmee een geduchte en goedkope concurrent zal zijn. Op zijn thuismarkt kost de Nio ES8 namelijk ongeveer 67.000 dollar (na aftrek van de Chinese premie voor elektrische auto's). Het is nog niet bekend of deze Nio in Europa of de Verenigde Staten op de markt komt, maar de leiders van het merk sluiten niets uit.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Iets om naar uit te kijken: BMW X7 (zevenzitter) (10 January 2018)

Nieuwer artikel: Derde generatie Citroën Berlingo (19 February 2018)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen