Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Citroën Grand C4 Picasso bijna op de markt

augustus 17, 2013, door Janno Roele

Na de vijfzitter is nu zevenzitter Grand C4 Picasso bijna een feit, medio oktober wordt deze op de markt verwacht. Prioriteit lag bij Citroën op de C4 Picasso bij de dealer te krijgen maar nu moet de Grand C4 Picasso snel volgen. De nieuwe zevenzitter is ruimer maar nog altijd net zo zuinig als zijn vijfdeursbroer. Hier alvast foto's en enkele details.

Net als de C4 Picasso is de Grand C4 Picasso ontwikkeld op het nieuwe EMP2-platform, waardoor hij minder vet op de botten heeft (tot -115 kg!) en efficiënter is opgebouwd. In vergelijking met zijn voorganger is de Grand C4 Picasso is niet langer geworden echter de wielbasis neemt wel fors toe naar 2.84 meter. Hierdoor ontstaat een ruime instap naar de tweede en derde zitrij, maar ook 69 liter meer bagageruimte: 645 liter in de standaardopstelling. De Grand C4 Picasso onderscheidt zich van de C4 Picasso door een eigen front, specifieke dakbogen en achterlichten met LED-effect. Op die manier brengt Citroen (net als Renault) twee modellen met hun eigen identiteit op de markt. Specifiek voor de Grand C4 Picasso in het interieur zijn de uitstroomopeningen van de ventilatie op de derde zitrij (niet meer dan noodzakelijk uiteraard met kinderen achterin). Het motoraanbod van de Grand C4 Picasso bestaat uit een nieuwe BlueHDI diesel met 150 pk en SCR-module, waardoor zijn emissies al voldoen aan de Euro6-norm. De CO2-uitstoot komt op 110 g/km voor de handgeschakelde versie. De automaat doet het met 119 gram CO2-uitstoot. De meest zuinige motor is de e-HDi115 met 98 gram uitstoot, een waarde die ook voor de vijfzitter C4 Picasso is weggelegd. Goed voor een 20% bijtelling mogelijkheid. Verder is het nog even wachten tot oktober dan kan je em bestellen!!!

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Fiat 500L Living als kleinste 7zitter (24 June 2013)

Nieuwer artikel: Twee nieuwe uitvoeringen voor Sharan met extra luxe (17 August 2013)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen