In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

De Dacia Logan MCV wordt verkocht als Lada R90

augustus 31, 2010, door Janno Roele

Lada heeft op de autoshow in Moskou de nieuwe R90 onthuld. Op zich niets spannends aan de R90 omdat dit dezelfde auto is als de Dacia Logan MCV met Lada logo's. Het is de bedoeling van het moederconcern (Avtovaz) om op deze manier nieuw leven in Lada te blazen dat vorig jaar op sterven na dood was. Ontwikkelen van nieuwe modellen kost teveel tijd en geld dus dan maar shoppen binnen het concern naar goedkope oplossingen.

Hoe een Dacia een Lada wordt komt door Renault. Renault is het moederbedrijf van Dacia en voor 25 procent eigenaar van Avtovaz, waaronder Lada valt. Het is overigens niet de eerste keer dat de Dacia Logan MCV onder een andere naam en label wordt verkocht. In India wordt hij verkocht als de "Mahindra Renault Logan", in Iran als de "Renault Tondar 90" en in Mexico als de "Nissan Aprio". Het onder andere uitvoeringen verkopen van hetzelfde model in verschillende landen is op zich niet vreemd, maar ook het merk veranderen is wat uitzonderlijker. Op de langere termijn komen er nieuwe modellen op basis van het Logan-platform. De R90 is officieel nog een conceptcar maar gaat vanaf volgend jaar (2011) echt geleverd worden in Rusland. Net als de Logan is de R90 leverbaar met zeven zitplaatsen en schuilt onder de motorkap een 1.6 benzinemotor van Renault. Foto's via: http://jokeforblog.blogspot.com

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen