In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

De Hybrid Nissan Pathfinder een volgende stap naar groene (zevenzitter) SUV

maart 28, 2013, door Janno Roele

In Amerika zet Nissan een volgende stap door de Nissan Pathfinder Hybrid te introduceren (de eerste in een hele reeks Hybrids die Nissan op de planning heeft staan). Over een paar maanden is deze schone Pathfinder bij de Amerikaanse dealers te bestellen. Met een 2,5-liter turbo benzinemotor, die is gekoppeld aan een 15 kW sterke elektromotor wordt een vermogen van 250 pk gehaald. De hybride SUV van Nissan heeft koppel van 234 Nm. Helaas, helaas gaat deze zevenzitter volgens Nissan niet naar Europa overkomen.

De nieuwe hybride wordt aangedreven door een 2,5-liter turbo benzinemotor (we gaan ervan uit dat het een vier-cilinder wordt, hoewel Nissan dit nog niet bevestigd) in combinatie met een lithium-ion batterij en 15-kilowatt elektrische motor. Met elkaar is deze motor geschikt voor het produceren 250 pk's en een koppel van 243 Nm. Dit is slechts 10 pk minder en 3 Nm minder dan de standaard V6 Pathfinder. Nissan zegt dat gemiddeld de hybride crossover 9,1 liter benzine verbruikt per 100 kilometer. Dit betekent dat op een volle tank, de actieradius van de Pathfinder Hybrid 846 kilometer is (kleine 90l benzine). De elektromotor is gekoppeld aan een ruimtebesparende lihium-ion-batterij, die Nissan heeft weggewerkt onder de zittingen van de derde zitrij. Hierdoor kunnen de stoelen van de tweede rij blijven schuiven om een goede instap naar de laatste rij te garanderen. Zoals in de inleiding ook al gezegd, als je deze hybride zevenzitter wilt rijden dan zal je deze moeten importen van overzee...

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: De SsangYong LIV-1 een echte 7zitter (27 March 2013)

Nieuwer artikel: Nu ook een BMW 1-serie GT als zevenzitter (23 May 2013)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen