Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

De nieuwe Q7 onthuld

december 17, 2014, door Janno Roele

Afgelopen week onthulde Audi de volledig vernieuwde Q7! Belangrijke verbeteringen zijn een lager gewicht, beter weggedrag en een daling in verbruik. De focus voor nu dus voornamelijk op motorische verbeteringen! Toch is ook het volledig nieuwe entertainment systeem (MMI-systeem) een leuke nieuwtje, van alle gemakken voorzien (qua functies en connectiviteit) en uiterst simpel te bedienen.Debuut van de nieuwe Q7 is op de NAIAS in Detroit, die op 12 januari z'n deuren opent.

De Q7 staat op een nieuw platform wat mede verantwoordelijk is voor de aanzienlijke gewichtsreductie. De auto is zo'n 325 kg lichter dan de huidige generatie. Mede door het lagere gewicht beloofd de een daling in verbruik van met wel 28 procent ten opzichte van een vergelijkbaar gemotoriseerde versie van nu. Er komen bij de introductie twee motoren beschikbaar en wel een 3.0 TDI (met 272 pk, 0-100 km/u in 6,3 seconde) en een 3.0 TFSI (met 333 pk, 0-100 km/u in 6,1 seconde). De diesel verstookt volgens de testcyclus 5,7 liter per 100 kilometer, wat overeenkomt met een uitstoot per kilometer van 149 gram CO2. Later komt er ook een plug-in hybride Q7 (e-tron versie) op de markt die een 3.0 TDI-motor combineert met een elektromotor (374 pk en 700 Nm). Die aandrijflijn zou goed zijn voor een verbruik van slechts 1,7 liter per honderd kilometer en een uitstoot van 50 gram CO2 per kilometer. De Q7 is daarmee de eerste dieselende plug-in hybride met quattro vierwielaandrijving. Een uitstekende concurrent voor de XC90 T8!

Foto's

3 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Nieuwe SUV Volkswagen in Amerika op komst (10 December 2014)

Nieuwer artikel: Kind aan boord! Veilig op weg met het hele gezin (17 December 2014)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen