Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

De nieuwe Touran van Volkswagen is flink gegroeid

March 4, 2015, door Janno Roele

Het grootste nieuws van Volkswagen op de autosalon van Genève is de nieuwe Touran. Groot in de zin van ruimte komt tot uitdrukking in maar liefst 130 millimeter extra waarvan het grootste deel (113 mm) komt op conto van een langere wielbasis. Dat betekent meer binnenruimte en ook een grotere bagageruimte dan wel meer ruimte op de derde zitrij!

De derde zitrij is optioneel. De Touran heeft een Fold-Flat-systeem, waarbij de tweede en eventuele derde zitrij volledig in de bodem kunnen worden weggeklapt waardoor een enorme laadruimte ontstaat. Ondanks de toegenomen lengte weegt de Touran 62 kg minder dan de huidige generatie. Dat lagere gewicht en een nieuw motorenpalet zorgen voor een gemiddeld verbruik dat tot 19 procent lager is dan voorheen. De motoreren bestaat uit drie benzine- (1.2 TSI (110 pk), 1.4 TSI (150 pk) en 1.8 TSI (180 pk)) en drie dieselmotoren (1.6 TDI (110 pk), 2.0 TDI (150 pk), 2.0 TDI (190 pk). De zuinigste versie, de 1.6 TDI met DSG, verbruikt 4,1 l/100 km. De nieuwe Touran heeft een chique grille en een herkenbaar design, dat keurig aansluit bij dat van de andere Volkswagens. Het dashboard oogt massief en is voorzien van de nodige glimmers. Veel hoogglans zwarte panelen geven de Touran van binnen een hoogwaardige uitstraling. Zoals altijd bij Volkswagen is het geheel goed afgewerkt. Nieuwigheden voor de Touran zijn een Air Climatronic met drie zones, een elektrisch te openen kofferklep en ledkoplampen. De nieuwe Touran beleeft z'n publieksdebuut op de salon van Genève. In september verschijnt de auto bij de dealers. Het beste nieuws is de prijs. Want hoewel de nieuwe Touran 13 centimeter langer is dan het uitgaande model, blijven de prijzen nagenoeg gelijk. De definitieve prijsspecificaties worden in mei bekend gemaakt, de auto komt in september op de markt.

Foto's

2 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Advertenties

Geef je mening

Ben jij al toe aan een volledig elektrische 7zitter?

Loading ... Loading ...

Most wanted

Inloggen