In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

De Toyota ProAce City Verso: niet uniek, wel praktisch

mei 8, 2020, door Tim van Eenennaam

Niet uniek

De verschillen met MPV’s als de Peugeot Rifter, Opel Combo Tour en de Citroën Berlingo lijken op het eerste gezicht verwaarloosbaar klein. Ook de prijzen zijn nagenoeg hetzelfde; vanaf €32.275 is een 7-persoons ProAce City Verso aan te schaffen. In navolging van deze merken brengt Toyota met de Verso-variant van ProAce City een MPV op de markt met een optie tot zeven zitplaatsen.

De ProAce City serie van Toyota werd aanvankelijk geïntroduceerd als bestelauto met een laadcapaciteit variërend van 3.3m³ tot 4.3m³. Het succes van de PSA Groep (Peugeot, Citroën en Opel) met de praktische Rifter, Combo Tour en Berlingo zal Toyota overtuigd hebben een soortgelijke MPV te maken.

Welk praktisch

De Verso heeft eenzelfde ruimte als de bestelvariant, maar benut deze optimaal met een tweede zitrij (drie stoelen met ISOFix of een bankje), die makkelijk toegankelijk gemaakt is door een schuifdeur. Optioneel wordt ook nog een derde, verstelbare zitrij geïnstalleerd, welke nodig is om meer dan vijf personen te vervoeren. Toyota benadrukt hierbij dat alle zitplaatsen door volwassenen kunnen worden gebruikt. Omdat zowel de bankjes als stoelen inklapbaar zijn, gaat er hiermee weinig ruimte verloren. Dit zorgt ervoor dat de Toyota ProAce City Verso zeer praktische gezinsauto genoemd mag worden.

Toch zal een echte Toyota-liefhebber met gefronste wenkbrauwen naar deze variant kijken en opmerken dat de herkenbare aspecten van een Toyota ontbreken. Het herkenbare uiterlijk van Toyota lijkt hier inderdaad opgeofferd voor praktische aspecten. Dit zorgt er echter wel voor dat de ProAce City Verso een interessante optie gaat worden als 7-persoons MPV.


Lees verder over:

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Einde van het Touran-tijdperk? (24 April 2020)

Nieuwer artikel: Op zoek naar de volledig elektrische zevenzitters (2020) (30 May 2020)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen