Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Einde Volvo XC90 nabij; opvolger wordt ontwikkeld (werknaam V90F)

augustus 2, 2010, door Janno Roele

De Zweedse website Auto, Motor en Sport meldt dat er geen opvolger komt voor de Volvo XC90 zoals we hem nu kennen. Het lijkt erop dat een zware SUV niet meer aansluit bij de uitstraling van Volvo. In plaats daarvan wordt nu gewerkt aan een meer "politiek correcte" grote auto die veiligheid, ingetogenheid en duurzaamheid uitstraalt onder de naam V90F. De V90F wordt een zevenzitter dus blijft Volvo een zevenzits in het gamma houden.

De XC90 is een succesvolle productie geweest van Volvo en het daadwerkelijke uitfaseren zal nog wel een paar jaar op zich laten wachten. Het lag wel al een beetje in de lijn der verwachtingen dat de XC90 zou verdwijnen omdat Volvo al in 2008 is gestopt met het werken aan de opvolger van de Volvo XC90 waarbij het de bedoeling was een nieuwe grote SUV te ontwikkelen met V8 en zescilinder lijnmotoren. Als vervanger gooit Volvo het over een nieuwe boeg. De XC90 wordt afgelost door een auto in de geest van deze VCC concept car uit 2003 (zie foto). Voorlopig wordt daarvoor de naam V90F genoemd. Het wordt een zevenzits crossover (dus een kruising tussen en SUV en een stationwagen) die zowel met voorwielaandrijving als vierwielaandrijving geleverd zou moeten gaan worden. Het nieuwe model valt ongeveer in de klasse van de Mercedes-Benz R-klasse. Introductie Als de Zweden goed zijn geïnformeerd, krijgen we in het najaar van 2011, op de autobeurs in Frankfurt, voor het eerst iets te zien van dit nieuwe model (bijvoorbeeld een concept car). Een productieversie zal er wellicht in de loop van 2012 zijn. De verwachting is dat met het verdwijnen van de XC90 over een paar jaar, ook de dagen van de V8-motor zijn geteld. De V90F zal het doen met een nieuwe V6-motor, viercilinders en een vijfcilinder dieselmotor. Bron (voor als je Zweeds kan lezen): automotorsport.se

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen