In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Eindelijk een 7zitter aangeschaft!

februari 6, 2010, door Janno Roele

Na één proefrit kan je er nog niet heel veel over zeggen en de gebruikerservaring moet nog komen en zal ik zeker op deze site opnemen. Nu reed deze Espace in de proefrit wel fantastisch. Het is er eentje uit 2005 met 103.000 km op de tellen dus de kop is er af. De 2.0 16V Turbo motor staat aangeschreven als de beste en betrouwbaarste motor van deze Espace serie. Met name de diesel en de automaat wil nog wel eens problemen geven. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat als de motor na 100.000 km geen noemenswaardige problemen heeft gekend dat het een prima motor moet zijn. Achter het stuur zit je als een prins op je troon… Lekker hoog met een prachtig dashboard voor je. Heel veel elektronica! De punt kan je niet echt goed zien dus het gevoel van hoeveel er voor je zit moet nog gaan groeien. Het is even wennen aan het starten met de startknop en het feit dat er geen handrem inzit, tenminste wij hebben hem niet kunnen vinden (gaat automatisch volgens mij). Daarnaast moet je even wennen aan de zesde versnelling en die niet vergeten te gebruiken. Achterin heb je een zee van ruimte. De auto die ik gekocht heb is voorzien van vier stoelen, dus niet eens een zevenzitter maar een zeszitter. Door het railsysteem in de vloer kan je variëren met de stoelen. Je kan kiezen voor een 2-3-1 of een 2-2-2 opstelling. Geeft heel veel flexibiliteit. Daarnaast kan je een extra stoel aanschaffen waardoor het een volwaardige 7zitter is! Achter de laatste stoelen hou je redelijke laadruimte over. We hebben even getest met de kinderwagen en die past er nog best in (als de achterste twee stoelen niet helemaal naar achteren zijn geschoven). Al met al lijkt het een hele goede aankoop… De praktijk moet het uit gaan wijzen dus wordt vervolgd. Het autobedrijf waar ik gekocht heb heeft de auto al van de site gehaald dus moeten jullie het voor nu even doen met mijn eigen en enige foto die ik heb gemaakt… De rest moet je er maar even bij denken of kijken naar de uitvoeringen pagina: http://www.7zitter.nl/modellen/model/renault-grand-espace

Foto's

5 Reacties

 • Jeroen schreef:

  Heb zelf een 2.0Turbo uit 2004 met inmiddels 265.000 op de teller. Auto rijd nog als nieuw. Geen motor problemen gehad tot dusverre

 • Ivo schreef:

  Beste Socrates,

  Ik sta op t punt een 2.0 T aan te schaffen uit 2007, dus een nieuwer type. Nu is mijn vraag hebben die ook dezelfde problemen?
  Alvast bedankt!

 • Socrates schreef:

  “De 2.0 16V Turbo motor staat aangeschreven als de beste en betrouwbaarste motor van deze Espace serie”. Je vergeet hier het woordje “minst”. De 2.0T is de meest onbetrouwbare motor in de Espace. Door een constructiefout (de olieleiding voor de turbo loopt langs de uitlaat waardoor de olie in de leiding verbrand en de leiding verstopt) klappen van dit type de turbo’s. Kosten Eur 3000.-.

  En da’s jammer, want het is een schitterende auto. De enige alternatieven zijn dan de 2.0-16v maar die wordt als te zwak gezien, of de 3.5V6.

 • Patrick de Veer schreef:

  ziet er goed uit idd!

 • Jan Frederik Prins schreef:

  Mooie bak!

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Nieuwe motoren voor de Land Rover Discovery (05 February 2010)

Nieuwer artikel: BMW past de X5 aan… (08 February 2010)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen