In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Eindelijk een opvolger van de Kia Carnival

april 3, 2014, door Janno Roele

Kia kondigt de komst van een nieuwe Kia Carnival aan als achtpersoons ruimtewagen. Later deze maand toont Kia het nieuwe model op de autoshow van New York. Het debuut zal later dit jaar plaats gaan vinden in Korea om vervolgens in de VS en Australië op de markt te komen. Levering in Nederland staat niet op de agenda wegens gebrek aan belangstelling. Goed om hier te laten weten als er toch belangstelling is en Kia aan het twijfelen te maken...

Het heeft lang geduurd, maar de Kia Carnival krijgt eindelijk een opvolger. Van de Carnaval zijn twee generaties uitgebracht. De eerste generatie Carnival, geïntroduceerd in 1999, had een 3,5 liter V6-motor die 195 pk leverde. De auto was uitgerust met een automatische vijfversnellingsbak, en was in vergelijking met zijn concurrenten wat spartaans uitgevoerd; zo had de auto geen navigatiesysteem, achteruitkijkcamera e.d. Daarnaast was de auto ten opzichte van zijn concurrenten wat dorstiger. De tweede generatie werd geïntroduceerd in 2005 en is 12 centimeter korter dan zijn voorganger en komt daar qua afmetingen dicht in de buurt van de Europese MPV's en Amerikaanse vader van het segment: de Chrysler Voyager. De tweede generatie Carnival heeft veel weg van de Voyager. Bovendien biedt Kia op verschillende markten een verlengde Carnival aan, zoals ook de Renault Espace (Grand Espace) en de Chrysler Voyager (Grand Voyager) er een hebben. In Europa biedt Kia echter enkel de gewone Carnival aan. In 2007 is de levering van de Carnival in Nederland beëindigd. Als alternatief levert Kia de Carens die met maximaal zeven zitplaatsen verkrijgbaar is.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Nieuwe 7zitter: BMW X7 op komst (31 March 2014)

Nieuwer artikel: Dit wordt de nieuwe Renault Espace (07 April 2014)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen