In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

En daar is officieel de Opel Zafira Tourer

mei 18, 2011, door Janno Roele

We hebben er lang naar uitgekeken maar eindelijk is Opel klaar met de nieuwe Opel Zafira Tourer. De toevoeging Tourer zegt eigenlijk al heel veel over de positionering van Opel voor dit model. Een prachtige 7zitter waarin de achterbank is vervangen voor drie afzonderlijk van elkaar neerklapbare stoelen. Daarnaast kan de derde zitrij nog steeds worden neergeklapt tot een vlakke vloer waardoor een zee aan bagageruimte ontstaat. Elke stoel kan in de lengte over 210 mm worden verschoven. Allemaal onderdeel van het Flex7-zitsysteem!

De Opel Zafira Tourer beleeft zijn wereldpremière tijdens de 64e Internationale autosalon van Frankfurt, 15 tot 25 september 2011. Nog voor de jaarwisseling staat de MPV bij de vaderlandse dealers. De term 'Tourer' verwijst naar een grote sprong voorwaarts: met een ingrijpend vernieuwd Flex7-zitsysteem vestigt de derde generatie van de compacte MPV van Opel nieuwe normen inzake veelzijdigheid en kwaliteit. De metamorfose gaat echter verder dan de verbeterde moduleerbaarheid in het interieur: de complete Zafira-ervaring kreeg een upgrade. Om nog meer ontspannen te rijden, beschikt hij over tal van hoogwaardige noviteiten zoals een verfijnd design, een luchtige interieursfeer, een opgewaardeerd chassis en innovatieve technologieën die het comfort en de veiligheid ten goede komen. De referentie op het gebied van flexibiliteit voor de passagiers achterin. Toen hij in 1999 werd gelanceerd, was de Opel Zafira niet alleen de eerste zevenzitter in zijn klasse, hij vestigde ook nieuwe normen met een volledig geïntegreerde interieurflexibiliteit. Dat hield in dat men nooit zware stoelenstoelen hoefde te verwijderen om ruimte te creëren. Sinds 1999 bracht Opel in Europa meer dan 2,2 miljoen exemplaren van de twee Zafira-generaties aan de man. Optioneel biedt Opel een Lounge Seating-systeem aan, dat de passagiers op de tweede zitrij het gevoel van een limousine moet geven. Opel noemt nog geen afmetingen, maar verklapt wel dat de wagen op een bodemsectie staat met toegenomen wielbasis en spoorbreedtes. De afstand tussen de voor- en achteras bedraagt 2,76 meter, een plus van 5,7 cm. De voorste wielen staan 9,6 cm verder uit elkaar, de achterste exemplaren nog altijd 7,8 cm. De vooras ontleent de ruimtewagen van de Insignia, de achteras van de Astra. Voor het eerst is het FlexRide-onderstel verkrijgbaar, waarbij de chauffeur keuze heeft uit de niveaus Standard, Tour en Sport. Om het de bestuurder verder te veraangenamen, voorziet Opel in enkele technische systemen. De lijst vermeldt adaptieve cruise control, Collision Mitigating Braking (automatisch afremmen), Lane Departure Warning (geeft signaal wanneer onbedoeld van rijstrook wordt gewisseld), verkeersbordenherkenning, dodehoeksignalering en een inparkeersysteem. Op motorisch vlak start Opel met twee diesels van 2,0 liter (130 en 165 pk) en twee 1.4 Turbomotoren (120 en 140 pk). Nu wordt het wachten op de prijzen...

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Zoekertje: Vakantie 7zitter (13 May 2011)

Nieuwer artikel: Next step Opel in 7zitter land met de Buick Enclave (07 June 2011)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen