Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

EuroNCAP Crashtest resultaten november 2010

november 24, 2010, door Janno Roele

Door de organisatie EuroNCAP is in november een rapport vrijgegeven met daarin de resultaten van verschillende Crashtests. In deze testen zijn verschillende 7zitter meegenomen waarvan het grootste deel uitstekend scoorde. De Ford Grand C-Max, de Seat Alhambra en de Volkswagen Sharan scoorde vijf sterren. De Landwind CV9 viel door de mand met slechts 2 sterren.

Bij de crashtests heeft de nieuwe Landwind CV9 slechts twee sterren binnen kunnen halen (overall score). De bescherming van de inzittenden worden drie sterren gewaardeerd. Het Chinese Landwind heeft eerder een poging gewaagd om voet aan de grond in Europa te krijgen met een SUV. Deze scoorde toen nul sterren. In die zin kan je zeggen dat er vorderingen worden gemaakt maar dat de kwaliteit nog steeds bij lange na niet te vergelijken is met westerse merken. Andere kant is dat de CV9 ook in prijs niet te vergelijken is met westerse modellen en voor een prikkie aangeschaft kan worden. De nieuwe Landwind CV9 had eigenlijk al leverbaar moeten zijn in Nederland maar dat wordt februari 2011, zo meldt de Telegraaf.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Volgend jaar zomer: Cars 2 in de bioscoop (19 November 2010)

Nieuwer artikel: Toplijst modellen en artikelen 7zitter november 2010 (01 December 2010)

Geef je mening

Als ik een 7-persoons Volkswagen zou rijden, zou ik kiezen voor de...

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen