In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Facelift Land Rover Discovery

september 3, 2013, door Janno Roele

In zijn bijna 10 jarig bestaan heeft de Discovery al verschillende updates gekregen. Land Rover kondigt nu een volgende facelift aan. In de kern komt dit neer op nieuwe bumpers, koplampen en op de motorkap staat voortaan Discovery in plaats van Land Rover. Daarnaast een aantal nieuwe velgen en om het verbruik een beetje terug te dringen een start-stop systeem. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automaat.

Land Rover heeft afscheid genomen van de 5.0 V8 benzinemotor. Daar voor in de plaats komt een 3.0 V6 met supercharger die 340 pk/450 Nm levert en waarmee je in 8,1 seconde van 0 naar 100 km/u sprint. Voor dieselmotoren kan nog steeds gekozen worden voor de 3.0 TDV6 (211 pk/520 Nm) en 3.0 SDV6 (256 pk/600 Nm). De huidige Discovery kwam eind 2004 op de markt. In 2009 kreeg dit model een facelift die nu weer bijgewerkt wordt. De eerste generatie Discovery kwam in 1989 op de markt en hield het in totaal 15 jaar vol.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Ford S-Max concept nieuwe stijl (28 August 2013)

Nieuwer artikel: Nooit meer een Renault Grande Espace… (26 September 2013)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen