In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Fiat presenteert de nieuwe Fiat Freemont (7zitter)

januari 25, 2011, door Janno Roele

De MPV of misschien beter een cross-over is 4,89 meter lang en 1,88 meter breed. De hoogte bedraagt 1,72 meter. Ten opzichte van de Journey beschikt de Freemont over nieuwe bumpers, grille plus LED achterlichten. In het nieuwe interieur is gebruik gemaakt van ‘soft touch’ materialen wat een aanzienlijk verschil is met de Dodge. Het dashboard is opnieuw ontworpen en kenmerkt zich door chroomelementen, een hertekende middenconsole en een innovatief infotainment systeem met groot kleuren touch screen. De Freemont heeft een ruim interieur, mede dankzij de grootste wielbasis in zijn klasse (2,89 meter). De 7 zitplaatsen (verdeeld over 3 zitrijen) zijn alle, mede dankzij de tot 90 graden te openen portieren, volgens Fiat eenvoudig benaderbaar. De stoelen op de achterste rij kunnen in een simpele beweging eenvoudig in de vloer opgeborgen worden. De verbeterde ergonomische stoelen zijn allen hoger gepositioneerd. De stoelen op de derde en tweede rij staan wat hoger dan die op de eerste zodat alle inzittenden maximaal zicht naar buiten hebben. Er zijn diverse opbergvakken aan boord en de bagageruimte (met vlakke laadvloer) heeft een maximale capaciteit van 1.461 liter. Onder de motorkap van de Freemont ligt in eerste instantie een 2.0 MultiJet diesel met 140 of 170 pk. Die motor zal zijn gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en louter de voorwielen aandrijven. In een later stadium zal de Freemont ook leverbaar worden met AWD, automaat en een 3.6 Pentastar V6 met 276 pk. Overigens heeft Fiat nog geen foto’s van het interieur vrijgegeven maar dat zal tijdens de autoshow van Genève snel veranderen.

Foto's

3 Reacties

 • Cliff schreef:

  Érg jammer:

  De Freemont (voorlopig) niet in Nederland!!

  Voorlopig moeten we het zonder Freemont doen in Nederland. Wegens te weinig vraag heeft Fiat Nederland besloten de Freemont voorlopig in Nederland niet bij de dealers neer te zetten. We vermoeden dat de reacties op de RAI mede voor het besluit hebben gezorgd. Of de Freemont op een later tijdstip wel leverbaar wordt bij ons is niet bekend.

 • Cliff schreef:

  Als de prijs in Nederland gelijk wordt als die van in Italië, wordt deze auto een serieuze overweging!!!! Érg compleet en precies binnen m’n budget..

 • Cliff schreef:

  voor foto’s van het interieur en andere info, zie: http://www.freemont.fiat.com/

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Meer over de 7zitter: KIA KV7 (11 January 2011)

Nieuwer artikel: Nieuwe Renault Espace komt pas in 2014 (09 February 2011)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen