In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Gewoon met z’n vieren op de achterbank met de Multimac

mei 7, 2010, door Janno Roele

Leverancier

De Multimac wordt geleverd door een geleverd door een bedrijf in de UK. Dit bedrijf levert ook in Nederland en kan ondersteuning bieden bij de installatie. Volgens mij komt “de bedenker en maker van de Multimac zelf” dan gewoon uit Engeland het ding langsbrengen en gelijk in je auto schroeven indien nodig. De Multimac past direct in de meeste modellen auto’s. De Multimac zit dan onder de zitting vast aan de bevestiging van de autogordels dus aan het chassis van de auto. Voor bepaalde auto’s wordt een speciale bevestiging geleverd die de Multimac aan de vloer van de auto vastzet. Hij is leverbaar met drie of vier zitplaatsjes, vanaf de 1200 serie is het er eentje met vier! Bekijk hier een tutorial van de Multimac. Op hun website is meer informatie te lezen over dit product. Tussen de regels door lees je dat het toegestaan is in Europa en voldoet aan de geldende regels (zou ik voor de zekerheid toch nog even checken voordat je er eentje besteld). Denk wel bij het installeren aan je inzittenden verzekering en zorg ervoor dat de extra passagier verzekerd is.

Installeren

Het installeren is heel eenvoudig valt te lezen op de site GrootGezin. Francisca schrijft daar: “Het plaatsen was eigenlijk zo gepiept, Rene heeft van te voren de auto nog helemaal schoongemaakt wat eigenlijk het meeste tijd in beslag nam. Er zijn 2 moeren in de auto vervangen voor 2 ringen waar nu de veiligheidsgordels aan vast zitten en nu ook de Multimac. De volledige gebruiksaanwijzing staat ook op de website van de Multimac. Vandaag hebben we ons eerste ritje gemaakt naar de speeltuin.

Eigen ervaring

“Alle kinderen passen er in, we krijgen straks een extra bevestiging voor de gordel zodat iedereen straks de normale gordel kan gebruiken. Dit biedt ook de mogelijkheid om een volwassene te vervoeren . De bevestiging is alleen nog niet officieel goed gekeurd maar zodra dat rond is krijgen we er een! En omdat we de eersten zijn in Nederland en de Multimac een beetje moeten showen hebben we 2 hoofdsteunen er bij gekregen! De kinderen zitten vast met een 5 puntsgordel wat heel veilig is. Het enige nadeel voor de grotere kinderen is dat ze echt vast zitten, de gordel geeft niet mee wat wat lastig is als ze wat laten vallen.”

Of je auto geschikt is kan je controleren op de website van Multimac. Bijvoorbeeld de toch niet zo heel ruime Opel Corsa is op deze manier om te toveren tot een zeszitter. Ik denk voor mijn gezin geen geschikte oplossing want ik ben bang dat het er niet rustiger op wordt op de achterbank. Ik ben nu net zo blij dat al die kleine mannetjes niet meer de hele tijd tegen elkaar en aan heb zitten!

Heeft uw ervaringen met de Multimac, zoekt u er één of hebt u een exemplaar te koop? Laat het hieronder weten!


<a href="https://www.mijnautoonderdelen.nl/onderdelen/?tt=21003_810775_392417_&amp;r=" target="_blank" rel="sponsored nofollow"><img style="margin: 0 auto 30px auto;" src="https://ti.tradetracker.net/?c=21003&amp;m=810775&amp;a=392417&amp;r=&amp;t=html" width="468" height="60" border="0" alt="" /></a>

Lees verder over:

Foto's

118 Reacties

 • Hafsa schreef:

  Heeft iemand een multimac 1260 te koop (kan ook met een baby zit)

 • Michelle schreef:

  Iemand een multimac 1200 te koop?

 • Gerleen schreef:

  Heeft er iemand nog een multimac 1260 of 1200 te kopen voor 4 personen?

 • Deon schreef:

  We gaan onze Multimac verkopen nu we een nieuwe auto krijgen:
  Multimac 1260, waarmee je veilig en comfortabel vier kinderen in de auto op de achterbank kunt vervoeren. Meerdere jaren naar volle tevredenheid gebruikt voor onze kinderen. Je maakt van een 5 zits auto een 6 zitter, met behoud van bagageruimte. Ideaal voor grote gezinnen.

  Er zitten diverse onderdelen bij:
  2 losse Minimacs (soort maxicosi) voor 0-18 maanden.
  4 hoofdsteunen Ylva (1 tot 6 jaar)
  2 hoofdsteunen Tommy (6 tot 12 jaar)

  Op de website van Multimac kun je voor elk merk en type auto zien of de Multimac 1260 past (Fitting/Will it fit?).

  Zie Marktplaats voor meer info en contact.

 • Deon schreef:

  Binnenkort komt onze Multimac 1260 (4 zitplaatsen) beschikbaar. Deze is inclusief twee Minimacs (babystoelen), 4 Ylva hoofdsteunen (voor jonge kinderen) en 2 Tommy hoofdsteunen (voor oudere kinderen). Compleet pakket waarmee je 10-12 mee vooruit kunt. Laat even weten als je interesse hebt. Binnenkort op marktplaats.

 • Jacco schreef:

  Goedemiddag,

  Hopelijk wordt dit nog gelezen, maar wij zoeken een multimac, mag een 3-zits of 4-zits zijn.

  Mvg, Jacco

 • elisa schreef:

  onze multimac is ondertussen verkocht cf onderstaand bericht van maart
  Mailtjes sturen heeft dus geen zin meer.

  mvg
  elisa

 • Asha schreef:

  Ik ben op zoek naar een Multimac 1200 + spacer (voor onze bmw 1 serie) Heb je die te koop? neem dan contact op! ashavandenberg@hotmail.com

 • Jacky schreef:

  Wij zijn opzoek naar een multimac voor 4 kinderen. ?

 • Famke schreef:

  Hoi Sander, ik ben nog op zoek naar een multimac 1320 en de baby zit!! Ik weet niet of je hem nog hebt?

 • Sander schreef:

  @M. Haverkate, we hebben dus een multimac 1320 inclusief minimac. Waarschijnlij ben je al voorzien, maar voor de zekerheid. 🙂

 • Sander schreef:

  @Bibian
  september 19, 2021 om 11:08 pm

  Hoi wij hebben een 4 zitter model 1320, inclusief een minimac. Wij hebben een Audi A6. Ik heb geen idee of dat gaat passen, kan je even navragen bij Multimac.

 • Bibian schreef:

  Wij zijn op zoek naar een multimac 4 zitter, met babystoel, doe in de nissan leaf past. Als iemand er een heeft hoor ik het graag.

 • Marten schreef:

  Hallo allemaal,
  Voor onze Volvo XC90 ben ik naarstig op zoek naar een Multimac 1000 die op de achterste twee stoelen past. Ik wil van de 7-zitter dus een 8-zitter maken.
  Reacties of tips zijn welkom!

 • Philip schreef:

  Goedenavond,

  Ik heb een multimac 4 zitter te koop type mm1200. We hebben hem gebruikt in Chevrolet transport voor onze BSO op de boerderij, deze stopt per 31/12. De auto is eventueel ook te koop met nieuwe apk. 0638638022
  Philip kroes

 • Pepijn schreef:

  Wij zijn op zoek naar een multimac 4 zitter met Minimac graag horen we als iemand iets te koop heeft

 • M. Haverkate schreef:

  Hallo,

  Wij zijn op zoek naar een Multimac 4-zitter. Een 1260 of 1320 wellicht nog met een minimac als t mogelijk is.
  toevallig iemand die er nu of binnenkort 1 te koop heeft?

 • H. Visscher schreef:

  Goedendag,
  Wij zijn in het bezit van een Multimac 1000, 3 zitter. Hij word bij ons niet meer gebruikt, dus we bieden hem te koop aan. Hij is bij ons geplaatst geweest op de beide achterste stoelen van een mpv, zo hebben we van een 7 zitter een 8 zitter kunnen maken. Ons telefoonnummer is 06 55 13 80 46

 • Tine schreef:

  Wij hebben een multimac 1260 te koop, met 2 adult buckles erbij. Als nieuw, slechts enkele dagen per maand gebruikt.
  http://link.2dehands.be/m1505256869

 • Michelle schreef:

  Ook wij zijn op zoek naar een Multimac 4 zitter (liefst met mini mac er bij) iemand er (binnenkort) een te koop? We hebben ‘m gelukkig pas over een halfjaartje nodig dus ik heb nog even de tijd 😉

 • Dennis Japink schreef:

  Hoi

  Is er nog iemand die van zijn minimac 1000 afwil?
  Evt een 930 of een superclub is ook gewenst!
  Ik hoor het graag.

 • Bart Goorden schreef:

  Hoi,

  Wij zijn op zoek naar een Multimac 4-zitter. Een 1260 of 1320. Is er toevallig iemand die er binnenkort 1 te koop heeft?

  Groeten,

  Bart

 • Ingrid Bakker schreef:

  Er staat momenteel een Multimac Super Club te koop op Marktplaats.

  https://link.marktplaats.nl/m1485616067

 • Jan Nauta schreef:

  Ben benieuwd hoe het nu zit met de officiële goedkeuring, ’t is ’n beetje tegenstrijdig, als je het bericht van Martijn (May 8, 2016 at 3:36 am) vergelijkt met dat van Dennis (o.a. January 9, 2015 at 10:42 am). Iemand uitsluitsel?
  Daarnaast ben ook ik benieuwd of een gewone maxicosy op de (buitenste danwel binnenste) zittingen van een MM 1260 passen.

 • Inge schreef:

  Heeft iemand toevallig een Multimac te koop? Wij zoeken een 3zitter. Groeten Inge van IJzendoorn. ijan55@hotmail.com

 • Derek Kuipers schreef:

  We hebben een poos naar volle tevreden onze MultiMac 1320 gebruikt, maar omdat er een andere auto komt, mag hij naar een nieuwe eigenaar.
  Per direct beschikbaar:
  MultiMac 1320, 2x Ylva headrest, 1x Minimac. Nieuwprijs (incl verzenden) was €2400,-

  Hier aangeboden:
  https://www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/autostoeltjes-en-veiligheidszitjes/m1323415819-uniek-multimac-1320-4-zits-kinderbank.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

 • Lieze schreef:

  Dag Inge,
  Ik veronderstel dat je multimac ondertussen al verkocht is?
  Zou ik contact met je mogen opnemen (ben ook van regio Leuven) om wat praktische vragen hieromtrent te stellen.
  Wij overwegen de aankoop van een multimac maar twijfelen nog.

 • Gerwin Evers schreef:

  Goedenavond,
  We verwachten begin 2018 ons 4e kind. in mijn zoektocht naar een mooie 7-zitter zie ik ineens de multimac voorbij komen. Zijn wat betreft de 4 persoons uitvoering al ervaringen en waar kan je zien of die ook in onze huidige auto past? (Toyota corolla Verso)
  hoor graag.

 • Heiko schreef:

  Na 2 Opel Zafira’s de A en B. Versie op zich met veel plezier gereden. Twee prima diesels zowel de Isuzu en de Fiat diesel die Opel voor de Zafira gebruikte. Nu wordt het tijd voor een nieuwe 7 zitter, maar de houderschapsbelasting van zo’n 140 euri en het hele verhaal van de roetfilter en EGR waar ik met de Zafira B wel last van had. Wil ik eigenlijk niet meer. Nu wil ik toch eens kijken naar een Benzine uitvoering ondanks dat ik toch meer dan 25000 km per jaar rijdt. Heeft iemand tips? Gooi
  Het gewoon maar in de groep. Hoeft trouwens niet een Zafira te zijn. Auto moet genoeg ruimte bieden, zuinig zijn en betrouwbaar. Ben nieuw lid van de 7 zitter groep…

 • DSL schreef:

  Hoi, wij hebben een Multimac 1260 besteld voor in onze Dacia Logan MCV. Ja, het is een hoop geld, maar binnen twee weken was hij al bij ons binnen(standaard model met 2 extra minimacs) en de communicatie verliep snel en soepel. Hij zit in de auto en het werkt perfect. Ik kan het zeker aanraden.

 • Jurgen schreef:

  Beste allemaal

  Na enige twijfel of we nog voor een derde kindje zouden gaan, hebben we de keuze aan het lot overgelaten.
  Zodoemde zijn we nu op zoek naar een 4-zit bank om te plaatsen in onze Volvo V70. Dit voor de tweeling die zich in september zal aandienen.
  Nu mijn vraag, kan je in een 4-zitbank, op de buitenste plaatsen een maxi-cosi plaatsen?
  Hierboven las ik dat het in de 3-zitter mogelijk was op plaats 3 , dus ik ga er van uit van wel…
  Enige ervaringsdeskundigen?

  Mvg Jurgen, Belgisch Limburg

 • Fenne schreef:

  Saskia ik gok dat als je ‘m binnen twee weken hebt gehad, dat je de onze hebt gekregen 😉
  Mariëlle, wij kregen ook zoveel smoezen te horen en vooral ook geen reacties op mailtjes en als er na lange tijd dan een reactie kwam was het bot of kortaf. Je zou denken; neem een stagiaire aan voor admin? Maar goed. Onze vakantie kwam eraan en ze bleven bij hoog en laag beweren dat hij echt op tijd zou zijn. Hij zou maandag verzonden zijn, maar pas na 5 keer verzoek om tracknummer kregen we op woensdag een niet bestaand tracknummer van een product geleverd in juni in de USA ergens.
  Toen waren we er zó klaar mee. Twee dagen laten zouden we naar Frankrijk moeten rijden en de oplossing diende zich aan via eentje in Belgie. We hebben de creditcard maatschappij verzocht om de betalingen terug te halen dmv betwistingsformulieren. We hadden veeeeeel eenzijdige mailwisseling als bewijs, inclusief het onzinnige tracknummer.
  Zo jammer dat ze zo handelen, vooral omdat ze van tevoren wisten dat ik een review ga schrijven.
  We hebben het geld nog niet terug, dat kan wel 60 dagen duren, maar we staan heel sterk was de verwachting.
  Ons was ook het schouderpad en TNT verhaal verteld, maar de wijze van niet-communiceren of onjuiste info verstrekken vonden we erger dan de wachttijd..
  Succes met die van jullie!
  We zijn wel onwijs tevreden over het product zelf trouwens! Kids hebben hele weg geslapen als roosjes! In de rit van ruim 10 uur kregen ze alleen het laatste uur een houten kont, maar dat zou je denk ik in elke stoel krijgen

  groeten!

 • Michel schreef:

  Sinds kort ook op de hoogte van het bestaan van de MM.

  Ideale oplossing en veel positieve ervaringen, zie ik.

  Heeft er iemand toevallig een MM 1260 inclusief bevestigingsmaterialen te koop?

  Hoor graag!

 • Mariëlle schreef:

  Hoi Fenne, ik ben benieuwd wat je heeft doen besluiten de koop te ontbinden en kreeg je ook jr geld terug? Wij hebben eind mei besteld. Nu inmiddels meerdere smoezen gehoord over reden waarom we hem toch niet hebben. Schouder pads ui Tsjechoslowakije die te laat geleverd zijn, de afgelopen week gehoord dat hij verzonden gaat worden en wij een tracking code krijgen, maat nu waren er blijkbaar problemen met TNT die de pakketten niet kwam ophalen. Wij twijfelen erg wat nu te doen. Er zijn blijkbaar wel mensen die hem wel krijgen…

 • Saskia schreef:

  Wij hebben ‘m heel netjes vandaag geleverd gekregen. Binnen twee weken. Heb het idee dat ze te snel aan het groeien zijn en de vraag niet zo goed kunnen bijbenen.. Het is wel een betrouwbaar bedrijf!

 • Saskia schreef:

  Wij hebben ‘m gelukkig, heel netjes binnen twee weken vandaag geleverd gekregen!

 • Fenne schreef:

  Nou allen, de ’tweedehands’ Multimac (was pas drie maanden oud hoor) zit in de auto, de eerste rondjes zijn gereden en wat is het een fantastisch product! De eerste indruk is echt heel positief over de bank zelf, al moeten de kilometers nog gemaakt worden. We hebben geen Minimac, maar kunnen op plaats 3 gewoon de originele maxi-cosi kwijt. Ideaal, want de Minimac vonden wij nogal een log ding én zou niet op ons onderstel kunnen als je even snel een boodschap wilt doen en de baby slaapt. Daarnaast is die ook best prijzig voor de tijd dat je het gebruikt, dus een mooie oplossing zo.
  De bestelling is een drama geweest en uitgedraaid op een desillusie en na 16 weken zelfs annulering van onze kant. We gaan nu eerst mét Multimac op autovakantie naar Zuid-Frankrijk, daarna zal ik een goede review schrijven met foto’s erbij. To be continued!

 • Fenne schreef:

  Helaas niet! Sterker nog; we hebben vandaag na enorm veel frustratie de koop laten ontbinden en hebben een tweedehandse overgenomen. Ik zal een uitgebreide review schrijven morgen, inclusief wat foto’s. Hopelijk hebben anderen daar ook weer wat aan 🙂

 • Saskia schreef:

  Fenne, heb je inmiddels je Multimac wel geleverd gekregen?

 • Fenne schreef:

  Met kind drie in aantocht kwamen ook wij aan bij dé vraag der drie kinderen; gaat het passen in onze Audi A4 Avant? Waar om ons heen mensen in dezelfde situatie kozen voor de aanschaf van een nieuwe 7-zitter, lag het bij ons toch net even anders. De verkoop van onze auto zo ons eigenlijk alleen maar geld kosten en het gunstigst was toch om alle drie de kinderen daar straks in gepropt te krijgen.
  Zoekend online kwamen we al snel de Multimac Superclub tegen als oplossing. Omdat er vrij weinig recente informatie te vinden is over de ervaringen en bestelprocessen, vonden wij de drempel van aanschaf behoorlijk groot. Met een prijs van rond de €2500 inclusief alle toebehoren en verzending, is het kopen op de gok, toch nogal… tsja, een gok?
  We probeerde andere oplossingen te vinden, maar bleven toch steeds weer neigen naar de Multimac. Baby drie werd geboren en aangezien we de auto weinig allemaal tegelijk gebruiken, hebben we het op z’n beloop gelaten. Maar de keren dat we wel als geheel op pad gingen, waren geen succes. De keuze was ofwel dat moeders achterin schuin zittend op één bil tussen de stoeltjes plaatsnam (beide Maxi cosi Rodi Airprotect – opvolgstoeltjes 3), of dat we deze twee stoelen naast elkaar schoven, waarbij 1 kind wat naar binnen zou vallen en dan de baby met maxi cosi aan de buitenkant. We kozen voor de eerste optie, want bij de laatste was het vastkrijgen van de riemen zo’n kunst, dat we het onverantwoord vonden om mee te rijden. Want was als je een ongeluk krijgt? Of te water raakt? En zo ging de schoen steeds meer wringen.
  We probeerde in contact te komen met de makers van Multimac over de bestelopties en eventuele mogelijkheden met het schrijven van reviews. Dit laatste voornamelijk omdat wij zelf het gebrek eraan als een enorme drempel ervaarde. De reactie bleef uit, liet lang op zich wachten of was soms zelfs kortaf. Ons probleem bleef bestaan.
  Vanwege de zomervakantie hebben we expliciet gevraagd naar de verwachte levertijd. Dit omdat we zonder überhaupt oplossing de geplande autovakantie sowieso konden schrappen. Er werd ons bevestigd dat de levertijd vrijwel zeker binnen 8 weken zou zijn, waarschijnlijk zelfs sneller.
  Met die bevestiging besloten we de Multimac Superclub online te bestellen en vrijwel direct verdween 50% van het aankoopbedrag van onze rekening. In de bestelbevestiging stond vermeld dat wij een separate mail zouden ontvangen, met daarin een link voor de betaling van de resterende 50% en verwachte leverdatum.
  De mail bleef uit. Na een week heb ik opnieuw contact gezocht met Multimac om na te gaan of alles wel goed was gegaan. Een reactie bleef wederom uit. Na meerdere mails vanaf mijn kant kreeg ik een kort antwoord dat deze mail pas verzonden wordt, een week voor levering en dat de verwachte datum nog altijd op deze 8 weken zou zitten.
  Na 9 weken hadden we nog altijd geen mail en geen Multimac. Wederom vele mailtjes van mijn kant, maar er kwam geen antwoord. Ten einde raadt en drie weken voor onze zomervakantie heb ik ze een mail gestuurd met het verzoek binnen 5 werkdagen te reageren en dat ik anders genoodzaakt zou zijn te annuleren en tevens alle eventuele kosten van annulering vakantie op hun te verhalen. Een dag later volgde antwoord bestaande uit 1 zin; de verwachte verzending zou volgende week zijn, een link volgde.
  Maar de link kwam niet. En de Multimac ook niet. Wederom heb ik vele mails gezonden, waarbij de strekking niet eens meer gericht is op een datum of reactie, maar op de vraag of ze serieus van plan zijn weer volledig niet te reageren. We zitten inmiddels in week 14 en onze vakantie is dit weekend begonnen. Nog altijd geen betalingslink, leveringsdatum en dus geen Multimac. We houden wel hoop en beloven jullie op de hoogte te houden van het bestelproces, maar hopelijk vooral straks met een volledige review op de Multimac Superclub!

 • Redactie 7zitter schreef:

  Lees ook de vraag van Ricardo hier: https://www.facebook.com/7zitter/posts/1033347020046689?notif_t=page_wall&notif_id=1469952218390147

  We hebben sowieso een facebook post gemaakt van dit artikel, dus discussie en reacties kunnen ook daar: https://www.facebook.com/7zitter/

 • Zolder schreef:

  Hoi
  Misschien dat dit wat voor jullie is.
  Goedkoper is het zoiezo.
  http://www.kinderachterbank.nl/extra bankje auto.html

 • Martijn schreef:

  Ter info, het antwoord van vraag het de overheid of de multimac is toegestaan

  Geachte meneer J,

  U vraagt of is toegestaan een constructie met een vierzits-kinderstoeltje op de achterbank van een auto die daar drie zitplaatsen heeft. Ik heb geen principiële bezwaren vanuit de verkeersregels of de voertuigregels kunnen vaststellen. Uiteraard moet de constructie wel het wettelijk vereiste keurmerk voor kinderbeveiligingsmiddelen hebben. U kunt over kinderbeveiligingsmiddelen meer te weten komen via uw leverancier en via de website http://www.veiligheid.nl.

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Indien u op deze mail wilt reageren, dan kan dat niet via een reply, maar alleen via http://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier.

  Wilt u dan eerdere correspondentie meezenden?

  Met vriendelijke groet,

  HBJZ Burgerbrieven

  ………………………………………………………………

  Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken

 • Fenne schreef:

  Vandaag de Multimac Superclub, hoofdsteunen, losse items en Minimac besteld! Ik zal jullie op de hoogte houden van de levertijden en zodra hij binnen is een uitgebreide nieuwe review schrijven inclusief foto’s, montage,- en gebruikerservaringen.

 • Marielle de Groot schreef:

  Voor de mensen die een gebruikte Multimac 1000 zoeken: ik heb er een op marktplaats te koop staan.
  Rechtstreeks mailen mag ook: marielle.degroot@on.nl

 • Phil schreef:

  Erik Hurks, wees gewaarschuwd. Wat Roel doet mag niet van RDW en ook niet van de verzekering. Op kenteken van je auto staat aantal zitplaatsen. Zodra je een ongeluk krijgt ben je de klos, want verzekeraar keert niets uit, je hebt immers in strijd met de wet gehandeld. Zo simpel is het!

 • Erik Hurks schreef:

  Hallo Roel kan ik jou bellen hoe je dat hebt gemaakt de extra heupgordel ?

 • Roel schreef:

  Ik heb gewoon een extra heupgordel gemonteerd, mag van de RDW en van de verzekering, klaar voor eur 25

 • langlois bjorn schreef:

  waar kan ik zo een multimac bestellen?ergens een winkel in belgie of alleen maar te verkrijgen in engeland

  als er iemand raad weet langloisbjorn@gmail.com

 • Derek Kuipers schreef:

  We zijn inmiddels 3 maanden verder sinds de bestelling.

 • HG schreef:

  Wij zoeken een 3-persoons (1000) of een 4-persoons Multimac (1260). Bij voorkeur incl Minimac en bijbehorende hoofdsteunen. Wie heeft er 1 voor ons beschikbaar? Email: henkleffers@gmail.com

 • HG schreef:

  Dag Tom, heb je de Multimac nog?

 • Marlin schreef:

  Hoi Tom,

  Wat moet deze kosten?

  Gr.!

 • Tom schreef:

  Hallo,

  Ik heb een Multimac 1260 te koop, kleur Black Leather inclusief verankeringsriemen.
  Gebruikt in een Passat Variant, perfecte staat.
  Locatie: België

 • Marlin schreef:

  Ook wij zijn binnenkort ouders van 3 kindertjes en zoeken een multimac voor 3 kinderen. Dus als er iemand vanaf wil….

 • Thijs schreef:

  Wie heeft een multimac te koop voor 3 kinderen? Mijn vrouw moet een nieuwe wagen kiezen van het werk maar allemaal auto’s met die vervelende 40/60 achterbank…
  We hebben 2 kindjes 4.5 en 2.5, het 3de is op komst.

  Wij zijn te bereiken op thijsensofie@telenet.be.

 • Hanneke schreef:

  Nog iemand een multimac 3 seater te koop met minimac?

 • Derek Kuipers schreef:

  Ze zijn goed te bellen, maar wel onduidelijk in de online informatie voorziening. Nog 3 weken, aldus de Multimac meneer. Ze bestellen in grote batches en daar wachten zij nu ook op, voordat er verstuurd kan worden. Het verklaart wel de tussenpozen in leveren: ze verzamelen de bestellingen en laten ze dan pas maken.

 • Cashel schreef:

  Hallo,

  Ik zoek ook een multimac met 3 zitjes.
  Iemand die er eentje verkoopt?

 • Astara schreef:

  Hoi Jan,

  Ik ben te bereiken op kindjenatuurlijk@gmail.com

 • Jan Fennema schreef:

  Hallo, Graag zou ik in contact komen met Astara die een Multimac 1000 in de aanbieding heeft.

 • Astara schreef:

  Ik heb een Multimac 1000 in de aanbieding!

 • Inge schreef:

  Iemand een 3 sweater en/of een 4 sweater tweedehands te koop??

 • Bas van der Linden schreef:

  Multimac 1260 te koop :
  http://link.marktplaats.nl/m1008238240

 • Coen schreef:

  Hallo,

  Kan iemand mij vertellen welke types Multimac in een Volvo C70 passen (voorkeur gaat uit naar type 1320)?

 • Derek Kuipers schreef:

  Gister een 1320 besteld, met een minimac, 2 hoofdsteunen en 2 zijsteunen. Rib uit m’n lijf, maar heb er vertrouwen in dat het over een paar jaar ook wel weer goed zal verkopen. Nu hopen op een niet al te lange levertijd..

 • Bettie schreef:

  Ondertussen is onze jongste dochter te groot voor de minimac. En biedt hem hierbij te koop aan. Mail voor foto en vragen b.helfferich@ziggo.nl

 • Bertie schreef:

  Dag, ik overweeg ook een multimac te bestellen, maar wil graag weten welke kosten er nog bij komen. Hierbij denk ik aan verzend- en importkosten. Kan iemand mij dat vertellen? Groet, Bertie

 • Roel Abraham schreef:

  Dag! Had ik hierboven nog vijf kinderen, nu zijn het er alweer zes en zit ik verlegen om een Multimac 1000 om van de achterste bank van onze Dacia Logan een 3 persoonsplek te maken.

  Iemand hier toevallig….. ? 🙂 roel@abraham.nu

 • Bram Schottey schreef:

  Wij hebben onze bestelling geplaatst op 28 maart voor ene multimac 1000 (we zijn nu 27/06, morgen dus 3 maanden). Toen we bestelden konden ze leveren op …. 2 weken (zogezegd).
  Ze antwoorden vlot op mails en telefoon zolang je niet hebt besteld, maar vanaf dan is het enkel richting de afgrond.
  Hoeveel we ook bellen (we vertrekken over 2 weken op vakantie, onze dochter is ondertussen bijna 12 weken). We zullen dus waarschijnlijk iemand op het vliegtuig moeten zetten om op vakantie te kunnen gaan.
  Compleet geen communicatie en als je ze aan de telefoon krijgt, heb je loze beloftes ….

  het is waarschijnlijk een fantastisch product, maar de firma is niet professioneel en maakt vele loze beloftes.

  Als er iemand een Multimac 1000 te koop heeft: graag bram@schotteydesmet.be, want wachten … daar geloof ik eerlijk niet meer in ….

 • Kok schreef:

  Wij zoeken in verband met de komst van een tweeling een 1260 4 zit multimac. Iemand toevallig een multimac in de aanbieding? Wat mij ook niet helemaal duidelijk is, zijn de minimacs te gebruiken als maxi cosi? Dus ook buiten de auto als vervoermiddel te gebruiken. Zo niet zie ik de toegevoegde waarde van de mini niet. Misschien iemand hier ervaring mee?

 • Lotje schreef:

  Tot onze verrassing blijkt vanmiddag de multimac ook in onze kleine auto goed te passen.
  We gaan de multimac dus bij nader inzien toch nog een aantal jaar gebruiken!
  Bovenstaand bericht vervalt dus.
  VrgrLotje

 • Lotje schreef:

  Onze multimac 1000 driezitter met twee extra hoofdsteunen hebben we vanwege nieuwe auto over twee weken niet meer nodig en is vanaf dan dus te koop!
  Naar volle tevredenheid afgelopen vier jaar gebruikt!
  Wie interesse heeft, mail naar jeroenenlotje@home.nl

 • Dennis schreef:

  Kees, ‘De verzekering vind het geen probleem’ , maar de politie, de RDW, de verkeesspecialist Politie, het Landelijk Parket Verkeersdienst en de juridische afdeling van mijn rechtsbijstandsverzekering zeggen unaniem ‘niet doen’.
  Met deze kennis zou je zelf grondiger onderzoek kunnen doen.

 • Kees Vruchtvlees schreef:

  Beste Allemaal,

  Inmiddels hebben wij onze Multimac enkele weken binnen. Uiteindelijk 6 weken later dan ons in eerste instantie werd verteld. Het geheel ziet er solide en mooi afgewerkt uit. Installatie in onze volvo v70 uit 2012 viel wat tegen. Het bevestigen an sich lukte wel maar het vervangen van de gordelbevestigingen (replacement buckels) was niet mogelijk. Waardoor ik de originele verwijderd heb. Hierna kreeg ik de melding dat er iets met het abs/airbag systeem aan de hand was. Uiteindelijk toch maar naar de volvogarage gegaan en het daar laten fixen. Koste ons wel weer een klejne 100 euro. Uiteindelijk werkt alles nu naar behoren. Enige minpunt vind ik het babystoeltje. Dat laat zich niet heel makkelijk plaatsen en verwijderen. Overigens heb ik vooral mijn verzekering geinformeerd en die vonden het geen probleem.

  Vriendelijke groet,

  Kees

 • E.Jobse schreef:

  Hallo,
  Wij hebben inmiddels wel contact gehad.
  Kort samen gevat: ze zitten midden in een verhuizing en dat neemt nogal wat hectiek met zich mee.
  Ze zijn een klein bedrijf en zijn daarom zeer afhankelijk van de levertijden van de fabriek, die blijkbaar tot hun grote spijt wat te wensen over laat.
  Wij moeten zeker nog 5 weken wachten wat wij ook wel de moeite waard vinden.
  Ze hebben ons gevraagd om dit ook met jullie te delen en hopen op begrip.

  Groetjes Erwin en Barbara

 • E.Jobse schreef:

  Hallo,
  wij hebben de Multimac begin december besteld, ook een aanbetaling gedaan.
  Maar ook wij hebben na de orderbevestiging niets meer vernomen.
  We proberen te bellen maar krijgen elkekeer de voicemail. Op onze mails krijgen we ook geen reactie.
  Ik heb net weer een bericht gedaan, nu via het contactformulier op de site.
  Hierin hebben we gevraag of we ons zorgen moeten maken en wederom aangegeven dat we tot nu toe nog geen reacties hebben ontvangen. Tot slot hebben we aangegeven dat we overwegen de order terug te trekken. Hopelijk krijgen we nu wel reactie.

  Kees hebben jullie al wat gehoord?

  Zodra wij wat weten zullen we het plaatsen.
  Erwin en Barbara

 • Dennis schreef:

  Volgens de jurist van mijn rechtsbijstandsverzekering kun je grote aansprakelijkheidsproblemen krijgen als je een Multimac gebruikt en een ongeluk krijgt. Navraag bij het Landelijk Parket Team Verkeer gaf zwart op wit aan dat het niet mag. De verkeersspecialist van de politie in mijn provincie stuurde een mail met het bericht dat de Multimac niet gebruikt mag worden in Nederland. Ook op het politieforum is de conclusie dat het niet mag.
  Mensen, onderzoek dus goed en lees alles zorgvuldig, voordat je tot aankoop overgaat.

 • Luuk van Kessel schreef:

  Hallo!

  Bij wie mag ik een keer komen kijken naar een Multimac 3 – of 4zits?
  Wil graag een Multimac 1000, maar wil m wel eerst gezien hebben…
  Graag een reactie van iemand op luukvankessel@hotmail.com

  Alvast dank! Groeten, Luuk

 • Kees Vruchtvlees schreef:

  Hallo,

  Wij hebben begin November een Multimac 1320 besteld en de eerste aanbetaling gedaan. Er werd toen via de mail verteld dat de levertijd 5-6 weken zou zijn en dat er contact met ons op zou worden genomen als er een datum voor levering kon worden afgesproken. Inmiddels zitten we al bijna op week 8 en hebben we nog niks gehoord. Al verschillende keren een email gestuurd maar geen bericht. Gebeld maar wordt niet opgenomen. Inmiddels is onze vierde wel geboren dus hebben we de Multimac binnenkort wel nodig.

  Het zal allemaal wel goedkomen maar denk dus goed na voordat je er een besteld. Het kan even duren en de communicatie laat te wensen over. Ik zal jullie berichten als hij wordt geleverd.

  Groet.

 • Ronald schreef:

  Wij hebben nu sinds 14 maanden multimac 1320 4 zitten en zijn zeer tevreden. Werkt erg goed en handig en ik kan lekker in m’n Bmw 5 blijven rijden. Aanrader. Sommige verklaren me voor gek vanwege de kosten maar een andere grotere auto/bus ben je meer kwijt. Ideaal. Destijds aan verzekering door gegeven en ook geen probleem.

 • Roel schreef:

  Inmiddels weet ik dat het past! Je moet alleen twee gaten in de vloer boren. Mkay. Zo kun je dus van je 7-zitter een 8-zitter maken….

 • Roel schreef:

  Ik ben benieuwd of er ook een Multimac past op de achterste achterbank van een Dacia Logan 7-zitter, om er op die manier een 8-zitter van te maken. We hebben vijf kinderen maar vaak behoefte aan een extra plek voor een vriendje of -dinnetje. Heeft iemand hier ervaring mee?

 • Fred schreef:

  Na heel veel uitzoekwerk ben ik helaas tot de conclusie gekomen dat het gebruik van de Multimac zeer discutabel is m.b.t. het juist interpreteren van de wet op het gebied van zitplaatsen en gordels.
  De gordel van Multimac (versie 2) voor passagiers <75kg i.p.v. <36 kg bestaat uit de bestaande autogordels, deze worden gestoken in een aan de Multimac vastgemaakt kliksysteem.
  Voor zowel Multimac versie 1 als 2 geldt dat zolang er geen ongelukken gebeuren is alles in orde natuurlijk, maar als het gaat om aansprakelijkheid zal de opstelling van de verzekering van de tegenpartij zodanig zijn dat zij altijd proberen aan te tonen dat het gebruik van een Multimac niet conform de wet is. Er is simpelweg geen jurisprudentie en je loopt de kans dat alleen via de rechter een bindende uitspraak gedaan kan worden, met het risico van ongelijk krijgen en dus een (onbetaalbare ?) kostenpost.
  Daarnaast loop je bij kinderen ongemerkt het risico dat ze de gewichtsgrens <36kg of de lengtegrens <135 overschrijden, terwijl je de Multimac nog wel in gebruik hebt.

  Over Multimac versie 2 (<75 kg voor de buitenste zittingen) is recent een discussie geweest op het forum van de politie, waarbij niet 100% duidelijk wordt wie gelijk heeft, zie:
  http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?f=69&t=36765

  Verder is het de vraag of de Multimac in andere Europese landen is toegestaan. Dat is geen prettige gedachte als je bepakt en bezakt wordt aangehouden in bijv. België, Duitsland, Oostenrijk of Italië en niet verder mag rijden, omdat misschien naar de visie van de politie je kinderen niet goed worden vervoerd.
  Ditzelfde risico kan je dus ook in Nederland gebeuren als je wordt aangehouden, omdat het niet om een standaardproduct gaat. Zie standpunt politieman Piet uit Friesland op politieforum.

  Tot slot heb ik mijn vraagtekens bij een botsing, waarbij je auto over de kop gaat. De Multimac zit prima vastgesnoerd voor frontale botsingen en is daar ook op getest, maar heeft m.i. teveel verticale speling bij het over de kop gaan van een auto. Ook zijdelingse botsingen zijn niet getest.
  Multimac versie 2 is voor volwassenen tot 75 kg. De zitting heeft het effect van een stoelverhoger, waardoor lange kinderen al gauw met hun hoofd tegen het plafond kunnen raken. Bij het over de kop slaan van de auto, breken deze kinderen door het gewicht van de Multimac hun nek.
  Geen fijne gedachte.

  Mijn advies: koop geen Multimac, de juridische consequenties bij ongelukken zijn niet te overzien.

 • Elsewieke schreef:

  Arien, tot welke leeftijd schat je gebruikt te kunnen maken van de Multimac ? Ik zie dat je oudste dochters 8 en 10 zijn. Is het echt met 12 jaar afgelopen of kun je nog wat langer door, denk je ?
  Is het niet krap met die Minimac erbij ?

 • arien schreef:

  Wij hebben onlangs een mulimac 1260 gekocht voor het vervoer van onze 4 dochters, 0, 2, 8, 10.
  Na persoonlijk contact via de mail werd hij binnen 2 weken geleverd. Wij, maar ook onze dochters zijn er erg blij mee, ze vinden het erg lekker zitten…

 • Jan de Vries schreef:

  Ik heb contact gehad met Multimac en zij vertelden mij dat medio juli 2014 er een nieuwere versie op de markt komt van de MM1260 variant. Bij het nieuwe type kunnen volwassenen tot 75 kg in de buitenste 2 stoelen zitten. Deze is hiervoor speciaal goedgekeurd. Dit kan handig zijn als je langer met de multimac wilt doen, want het oude type is goedgekeurd tot 36 kg en sommige kinderen bereiken dat gewicht al op hun 10, 11e jaar.

  2e hands gaan de oudere versies nog voor erg veel geld weg. Je ziet ze amper op Marktplaats, maar een maand geleden stond er 1 op marktplaats die nog 1800 euro opleverde, terwijl de nieuw waarde 2500 was.
  Ieder maakt zijn eigen afweging hierin, maar met dit relatief kleine prijsverschil is het de vraag of je in dat geval niet liever de nieuwste versie op je achterbank hebt, met de laatste typegoedkeuring.

 • Erik Veurink schreef:

  Beste Camiel,

  Wij hebben over ca 4 maanden een Multimac 1260 nodig en zijn geïnteresseerd. Hoe oud is die van jullie en ziet hij er nog goed uit? Zou je mij misschien een foto en een indicatie van de vraagprijs kunnen mailen? Mijn mailadres is erikveurink@hotmail.com.

  Ik hoor graag van je.

  Mvg

  Erik

 • Camiel schreef:

  Wij gaan in de komende 4-5 maanden een andere auto kopen waardoor onze multimac 1260 inclusief 2 Minimacs beschikbaar komt. Mocht iemand interesse hebben in onze Multimac en deze tijd nog kunnen afwachten, meld je dan maar bij me.

  Groeten, Camiel

 • Bettie schreef:

  Hoi Mirjam,

  Ben ondertussen helemaal overtuigd van de multimac, mbt mijn vraag voor de baby zat ik een beetje met de overgang maxi cosi naar zittend op een bank omdat je in de reguliere auto (in ons geval) overgaat naar de tobi wat toch een echte kuipstoel is.
  Maar verder moet en zal dat geen probleem zijn.
  Wij gaan ondertussen op zoek naar een multimac in de komende maanden of anders toch een nieuwe.
  Mocht er nog iemand een recente aanvulling hebben op de goedkeuring of levertijden graag!

 • Mirjam schreef:

  Bettie,
  Onze oudste was bijna 12 toen ze er niet meer in paste. Een meid met gemiddelde lengte en gewicht. Je kunt hoe dan ook wel even vooruit.
  Ik snap je vraag over de baby niet zo goed. Als je stoeltjes van Maxi-Cosi gebruikt, gaat de baby toch ook vanuit de Citi naar de Rodi in een vijfpuntsgordel? Het verschil is dan natuurlijk wel dat de Multimac helemaal recht is, en de Rodi kun je kantelen.
  Onze kinderen hebben nooit in een MiniMac gezeten, dus ik weet ook niet tot welke lengte je baby daarin comfortabel zit helaas.
  Ik hoop dat anderen je vragen over recente goedkeuring en levertijden nog kunnen beantwoorden.

  Groetjes,
  Mirjam

 • Bettie schreef:

  Hoi Mirjam,

  Kijk dat is informatie waar ik naar zocht.
  Dus de stoeltjes zijn niet nodig want de 2 oudsten kunnen in de riemen en de peuter in de riem met extra hoofdsteun en de baby in de babyzit.
  Nu moet ik zeggen dat ik erg lange kinderen heb, mijn oudste is nu 7,5 en 1.34 cm. En ook de baby zal waarschijnlijk lang in lengte zijn hoe zit het dan met het zitje? Hoe lang kunnen ze daarin? Zie het niet zitten om hem/haar met 1 jaar al in een 5 punts-gordel te doen, of zie ik dat verkeerd?
  Hoe zit het verder met goedkeuring door RDW en politie? Las hierboven dat het mag, maar is hier recent nog naar gekeken? NIet dat als je aangehouden wordt je problemen krijgt?
  Sorry nog heel wat vragen 😉
  En mocht er iemand zijn die hem binnenkort niet meer nodig heeft, ik houdt me aanbevolen! 🙂

 • Mirjam schreef:

  Hoi Bettie,
  Ja, dat kan! Je hebt inderdaad een minimac zitje nodig voor de jongste. De baby zit dan in dat stoeltje in een van de 4 plekken. Zodra hij te groot wordt daarvoor, kan hij ook in een vijfpuntsgordel. Voor de peuter (en later voor je jongste) kun je dan het beste een Ylva hoofdsteun nemen, die beschermen het hoofd ook aan de zijkant.
  De stoel is goedgekeurd voor alle leeftijdsgroepen, dus je hebt niet meer te maken met verschillende stoeltjes of met de regels voor de aparte klassen.
  Succes met je gezinsuitbreiding!

 • Bettie schreef:

  Hallo,

  Als alles goed gaat hopen wij in de komende zomer ons vierde kindje te verwachten.
  Onze kinderen zijn dan 8,6 en 3 jaar oud en zitten dan allen in een maxicosi rodi xp stoel ( zitverhoger met rugleuning.
  Kan dit op zo’n multmac 4 zits? Ik begrijp dat de baby apart moet in een speciaal zitje?
  En de andere 3 dan? Alleen in die 5 puntsriemen, en hoe zit het dan met de eisen voor zitverhoger ed?
  Kortom wie help me op weg? En beter nog weet iemand een te koop of tegen die tijd te koop?

 • Ralph schreef:

  Korte update:
  dankzij mirjam (zie hierboven) heb ik inmiddels een 4 persoons multimac (1260).
  dankzij lotje_b (andere website) heb ik ook een minimac: alles in 2 dagen!
  Installatie is echt een eitje, duidelijke handleiding, nog geen 15 min werk (2 schroeven onder de bank vervangen, bandje spannen, pootjes uitdraaien )
  Verzekering is akkoord, KLPD en RDW waren dat al.
  Dit weekeinde dus proefgereden, de kinderen (3) vinden het heerlijk, ruimte zat, zit lekker. Nu nummer vier nog erbij in de minimac over 1-3 weken! Dan 2 volwassenen en 4 kinderen in een 5 persoonsauto en een ruime bagageruimte over, meer ruimte dan in een 7 zitter.

 • Ralph schreef:

  Antwoord 21-8-13: RDW op mijn vraag over de Multimac:

  De RDW heeft het volgende standpunt ingenomen voor wat betreft een zitplaats:
  Er is sprake van een zitplaats wanneer deze is bestemd voor het bieden van een (zit)plaats aan één volwassene. Een zitplaats met een maximale belastbaarheid van 36 kg wordt door de RDW niet gezien als een zitplaats voor een volwassene.

  Vervolgens hoeft deze zitplaatsen niet vermeld te worden op het kentekenbewijs, deze wijziging aan uw voertuig valt hierdoor onder de zogenoemde gebruikers eisen van voertuigen. Hetgeen inhoudt dat men in voorkomende gevallen een goedgekeurd kinderzitje moet gebruiken met gebruikmaking van de gordels van dat zitje.

  Een kinderzitje moet zijn goedgekeurd zijn volgens ECE-reglement 44/03 of 44/04. Dit vindt je op het keuringslabel of -sticker. Zie voor meer informatie http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/thema's/kinderzitjes/

  Conclusie: het mag. KLPD geeft bevestiging hiervan

 • Mirjam schreef:

  We hadden vantevoren verwacht ongeveer tot de zomer van 2012 te kunnen genieten. Inmiddels is het augustus 2013 en gaat onze oudste naar de brugklas, en moeten we nu écht afscheid nemen van onze Multimac. Met pijn in het hart, want wat is het een topuitvinding!
  We moeten nu aan de 7zitter geloven, de kinderen vinden het bij voorbaat al minder gezellig!

  Onze Multimac 1260 (4 personen) staat op Marktplaats, mocht er iemand interesse hebben.

 • Ralph schreef:

  Op diverse websites is er enige twijfel of het nu toegestaan is in nederland.
  Heeft iemand dit recent nog uitgezocht?
  Moet een auto herkeurd worden, bijvoorbeeld als er 5 personen op het kenteken staan?
  Zie ook: http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?f=69&t=28270
  Tevens: heeft iemand nog een 4 persoonsversie te koop(zien staan)?

 • M. Olthof schreef:

  Na het lezen van de reacties op deze site had ik mijn twijvels over de levertijd van MM1200, dus eerst geemailed over de levertijd, vrijwel direct antwoord . Vanwege de lage vraag naar de 1200 ( kleinste 4 zits) hadden ze deze niet meer in produktie maar ze hadden nog wel een demo model staan. na een aantal mails een mooie prijs afgesproken. op vrijdags had ik betaald en op maandag had ik de multimac al binnen. Top ! ziet er mooi uit en de ideale oplossing. Installatie is zeer eenvoudig en de multimac is zeer degelijk gemaakt, goede kwaliteit.

 • H. Visscher schreef:

  Beste mensen,
  Wij hebben nu, na 10 maanden levertijd, onze 3 zits zitverhoger binnen gekregen.
  Na diverse telefoontjes en nog veel meer mailtjes en duizendmaal excuus als antwoord.
  Maar het resultaat ziet er goed uit, wij moeten hem nog in de auto plaatsen dus daar kan ik nog niet over zeggen.
  Het heeft heel lang geduurd maar hij is er.
  Groeten, H. Visscher

 • Coenen schreef:

  Ik heb in april van dit jaar opdracht gegeven voor een Multimac MM1320 en in juni onderstaand bericht mogen ontvangen, na veel mailtjes. Ik heb er weinig vertrouwen, eerlijk gezegd!!!

  Hello Mr Coenen,
  We are currently on an 8 week delivery time. This however may be reduced –
  we are waiting to hear back from a number of parties, and will be doing all
  we can to reduce this lead time.
  I hope this is OK? I shall know more within the next 14 days.
  Many thanks and best wishes,
  Guy
  Multimac

 • H. Visscher schreef:

  Beste Leen,
  Wij hebben nog niets gekregen dat op een Multimac bank lijkt en ook nog niets van Multimac zelf gehoord.
  We zullen zeer binnenkort weer eens contact met Multimac opnemen hoe het er bij staat.
  Als het bedrijf in Nederland was gevestigd was ik er al lang geweest.
  Willen jullie contact met ons opnemen, mijn mob.nr. is 0655138046.
  Met vriendelijke groet, H. Visscher

 • H. Visscher schreef:

  Goedendag Leen,
  Wij wachten inmiddels ruim 3 maanden op onze bestelde multimac 3 zits bank. Wij hebben inmiddels diverse malen telefonisch of per mail contact gehad en de heer Guy Macliver verontschuldigd zich telkens over de lange levertijd. Hij heeft inmiddels voorgesteld om het voorschot terug te betalen als wij niet langer willen wachten, maar dit is voor ons ook geen optie want hierdoor hebben wij geen bank. De reden voor het lange wachten is volgens hem: problemen bij zijn toeleverancier, hij schrijft: sommige dingen heb je zelf niet in de hand. We hopen dat wij spoedig in het bezit mogen zijn van onze langverwachte bestelling.
  We zullen de levering van de Multimac bank zo spoedig mogelijk op de site melden.
  Wat beteft uw vraag omtrent de factuur van het voorschot, wij hebben geen factuur gekregen van Multimac, maar alleen standaard bevestigingen van de creditcard en Multimac via mail.
  Met vriendelijke groet,
  H. Visscher

 • Leen schreef:

  Dag H. Visscher,
  ook wij hebben de knoop doorgehakt om te kiezen voor een multimac.
  Is de bank ondertussen bij jullie geleverd?
  We hebben een mail beantwoord dat we akkoord gaan met betalen van het voorschot, maar vroegen ons af of er nu nog een factuur met de post wordt opgestuurd om de betaling in orde te maken, of dat alles via mail wordt geregeld.
  Multimac heeft wel op voorhand laten weten dat de levering tot 8 weken kan duren.
  Alvast bedankt voor het antwoord.

  Leen

 • H. Visscher schreef:

  Hallo allemaal,
  Ook naar aanleiding van alle positieve reacties over Multimac hebben wij een 3 zits multimac besteld om onze 7 zits mpv uit tebreiden naar 8 persoons. De 3 zits zitverhoger kan namelijk prima op de 2 achterste stoelen bevestigd worden. Echter 2 maanden na besteldatum is de door ons bestelde multimac 100 nog steeds niet geleverd ondanks de keurige beloften van ten hoogste 4 weken levertijd en de aanbetaling van (50% van het aankoopbedrag) ongeveer 600 Euro. Multimac betreurt het zeer dat ze nog niet geleverd hebben maar ondertussen hebben wij nog steeds geen 3 zits zitverhoger.
  Mijn vraag is: hebben jullie ook deze ervaring met Multimac?

  Groeten H. Visscher

 • Henri schreef:

  Beste mensen,

  Ook wij zijn overtuigd van het nut van een multimac.
  Wij zijn dan ook op zoek naar de multimac 1200 (die past nog in de volvo).
  Als er iemand is die deze kwijt wil, dan horen wij graag van jullie.

  Groetjes Henri

 • joes dijken schreef:

  Beste mensen,

  Volgens mij het ei van columbus. Is iedereen nog steeds heel tevreden? Wij overwegen er ook een aan te schaffen zodat we nb in een nieuwe c3 een 3-zits multimac kunnen installeren.
  Wie van jullie weet of er in nederland iemand is die het verkoopt of installeert. En hoe makkelijk is hij weer te verwijderen en over te zetten naar een andere auto?

  Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

  groetjes Joes

 • Mirjam schreef:

  Hier is trouwens een kort filmpje te zien van onze 4 kinderen in een MM 1260, achterin een Volvo V50 station.
  http://www.youtube.com/watch?v=rEWVPdw9jQw

 • Mirjam schreef:

  Wij zijn inderdaad alweer anderhalf jaar verder, en nog steeds tevreden. Onze oudste is inmiddels net 10, we denken niet dat zij er tot12 jaar in gaat passen. We hopen nog een jaartje vooruit te kunnen, daarna moeten we aan de 7zitter geloven.
  Een paar dingen die ons zijn opgevallen: gordels verstellen is lastig als het kind zit, maar is makkelijker als je ervoor zorgt dat ze niet te laag boven de schouder staan afgesteld.
  We hebben onze MM een tijdje in een Stationcar gehad, en toen klaagden de twee middelste kinderen over de beenruimte. De vlakke vloer in onze MPV maakt voor hen heel veel verschil.
  Over de degelijkheid en de service van Kevin niets dan lof, wij vinden nog steeds dat de MM de aanschafprijs zeker waard is.

  Aangaande de toelaatbaarheid: op dit punt spreken twee regels elkaar tegen. Wij zijn zelf van mening dat het absoluut verdedigbaar is dat vier kinderen in een goedgekeurde stoel met vijfpuntsgordels veilig zitten, maar dat is een keuze die je zelf moet maken.

 • marleen schreef:

  Hoi allemaal,
  Wat een geweldige uitvinding, dat niemand in NL daar op gekomen is. Hoe bevalt hij nu? De kinderen zijn weer 1,5 jaar ouder…..?
  Hebben inmiddels meer personen hem aangeschaft en zo ja, hoe bevalt hij?
  Ik ben op zoek naar de 3 zitter, omdat 3 autostoeltjes (maxicosi groep 0, romer king groep 1 en maxi cosi pearl ook groep 1) niet echt naast elkaar op de achterbank passen en al helemaal niet met isofix), en straks twee groepen 1 en 1 groep 2 stoel (die is wel zo veilig en straks verplicht).
  Is het het allemaal waard want het is me een aardige aanschaf!! (autostoeltjes uiteraard ook!)
  En wie weet willen jullie hem alweer kwijt? Tweedehands ook heel mooi neem ik aan ;))
  Alvast bedankt voor jullie reacties!
  groetjes, marleen

 • Janno Roele schreef:

  Actuele prijzen staan op: http://www.multimac.co.uk/home
  Weet niet of er extra kosten bijkomen bij internationale bestellingen.
  Begint bij 1.299 pond volgens mij, wat tegen de wisselkoers op dit moment neerkomt op iets meer dan 1.500 euro…

 • Niels schreef:

  Hallo Mirjam, Jason,

  Weten jullie zeker dat de multi mac is toegestaan in Nederland? en hadden jullie geen problemen om de verzekering naar 6 personen uit te breiden?

  is de multimac inmiddels ook via een nederlands bedrijf te betstellen?

  Veek vragen.

  We horen het graag.

  Maartje en Niels

 • jason schreef:

  Hallo we hebben in onze opel vectra inmiddels de Multimac. Hij moet nog helemaal vast gezet worden. Ik laat wel even weten hoe hij bevalt

 • Mirjam schreef:

  Wij hebben een Multimac in onze MPV, en zijn er helemaal tevreden mee.
  Sebastiaan, de Multimac wordt geplaatst óp je eigen achterbank, je kunt hem verwijderen als je de zitplaasten nodig hebt voor volwassenen of als je de laadruimte nodig hebt.
  Na de 1e installatie is het verwijderen en weer plaatsen van de multimac een werkje van een paar minuten, heel eenvoudig.

 • SJ de Graaf schreef:

  Ook ik ben geinteresseerd in zo’n Mutlimac. Daarmee kan ik gewoon een lekkere stationwagon kopen: mooier om te zien, lekkerder om in te rijden.

  Ik heb nog wel 2 vragen:
  – kan de achterbank nog platgelegd worden? Of is dit een concessie die je moet doen?
  – kunnen in plaats van 4 kinderen ook nog volwassenen achterin? Mijn auto is vooral voor zakelijk gebruik, en dan komt het wel eens voor dat je met meer dan 2 personen op pad gaat.

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen