In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Groot en goed: de nieuwe Toyota Prius+

oktober 30, 2015, door Janno Roele

"Zo'n auto koopt niemand toevallig", schreef de Duitse techniekwebsite heise.de over de Toyota Prius. Het citaat vat het karakter van de auto goed samen: de Toyota Prius is groot en maar een enkeling vindt hem mooi. Tegelijkertijd is de techniek van de plug-in hybride beter dan die van de meeste andere auto's en is de grootte voor sommigen ook een voordeel. Bijvoorbeeld voor liefhebbers van zevenzitters. Wij zijn dan ook erg blij dat de update van de Toyota Prius+ zevenzitter, die tot nu toe altijd Prius Wagon werd genoemd, nu ook in Nederland verkrijgbaar is.

De meeste verandering heeft de Toyota Prius+ in zijn uiterlijk ondergaan. De ondergrille aan de voorkant is voortaan zwart, en er zit een diffuser aan de achterzijde. Bovendien zijn de LED-koplampen aangepast en heeft het Toyota-logo op de neus een prominentere plek gekregen. In het interieur van de auto zijn nieuwe materialen, chromen accenten en een vernieuwde lay-out van het instrumentarium te vinden. Op de tweede rij heeft de Toyota Prius+, net als zijn voorganger, drie individueel verschuifbare stoelen, zodat je makkelijk bij de derde rij kunt komen. Door de geringe beenruimte is de derde rij vooral geschikt voor kinderen, net zoals dat bijvoorbeeld bij de BMW 2 Gran Tourer het geval is. Zuinige en betrouwbare auto Door de combinatie van een benzine- en een elektromotor geldt de Toyota Prius al jaren als zeer zuinige auto. Het gemiddelde brandstofverbruik ligt tussen de vier en de vijf liter per honderd kilometer. Zodra je harder dan 90 km/h rijdt, wordt de benzinemotor automatisch ingeschakeld. Kenmerkend is de naadloos werkende schakeling tussen de beide motoren. Het gelijkmatige, glijdende rijgevoel wat daarbij hoort wordt bij testritten, afhankelijk van het karakter van de chauffeur, als fijn of als hinderlijk ervaren. Niet alleen de uitstraling van de Toyota Prius is solide, de auto geldt ook als één van de beste als het om betrouwbaarheid gaat. Volgens het Duitse testbedrijf TUV lag de eerdere versie van het model ver voor op de concurrentie. Ook de ANWB noemde de Prius 2 één van de allerbeste auto's die er te koop zijn. Desondanks is het belangrijk om de Prius goed te onderhouden. Bij de zevenzitter staat door het gewicht vooral het onderstel onder druk, waardoor u de veren en de schokdempers, maar bijvoorbeeld ook de wiellagers af en toe moet laten controleren. Als ze aan vervanging toe zijn vindt u op een website als deze nieuwe onderdelen.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Tesla Model X: Ruimte voor zeven + bagage (14 October 2015)

Nieuwer artikel: Mazda’s nieuwe CX-9 (18 November 2015)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen