In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Helaas zowel elektrische BMW X5 als elektrische Audi Q7 geen zevenzitters

april 24, 2015, door Janno Roele

Onlangs kwamen de berichten voorbij van de nieuwe elektrische BMW X5 en de nieuwe elektrische Audi Q7 met 14% bijtelling op de markt zouden komen. Voor de wat luxere 7zitter-rijder onder ons goed nieuws! Echter op de #AutoRai is aan 7zitter zowel door Audi als door BMW bevestigd dat door het battery-pack achterin er geen ruimte meer is voor de extra twee stoeltjes. Dus voor degene die droomde van een elektrische 7zits X5 of Q7 valt helaas een droom in duigen... Dan maar een XC90!

Het enige alternatief in dit segment op elektrisch niveau blijft dan de Volvo XC90. Deze blijft ook elektrisch een volwaardige zevenzitter. Met deze vaststelling kan de nieuwe elektrische XC90 nog wel een succesvoller worden dan nu al het geval is. Vandaag melde de Telegraaf (Autovisie) ook al dat momenteel onderzocht wordt op de XC90 in 2015 eigenlijk niet in de 7% bijtelling hoort te vallen waardoor de boost in bestellingen alleen maar al toenemen! Of de XC90 daadwerkelijk in de 7% categorie komt te vallen is nog niet helemaal duidelijk overigens (we wachten af)! Voor de BMW X5 en Audi Q7 rijders zit er vooralsnog niets anders op dan voor de niet elektrische variant te gaan want die blijven nog wel steeds met de oude opties beschikbaar.

Foto's

1 Reacties

  • WJ schreef:

    dan maar geen 7-zitter. De stoeltjes zijn zo klein en zijn gewoonweg niet fatsoenlijk in gebruik te nemen, zonder een gele kaart van de kinderbescherming te ontvangen..
    Wegligging en comfort is met BMW zoveel beter dan een Volvo (toch een merk dat beter trucks maakt) dat de keuze snel is gemaakt.
    De rekensom van vermogens bij elkaar optellen van elektromotor en brandstofmotor gaat ook niet op. BMW telt dit als enige niet op (245PK brandstof en 100PK elektromotor = 345PK). Ze geven dan ook aan 313 PK, maar hij klopt dan ook wel. Idem voor koppel uitgedrukt in NM. Hoop dat iemand hier op toe gaat zien en we de tegenvallende prestaties bij de berijders kunnen voorkomen, ook met 7 zitjes..

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen