Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

In de categorie buitengewone 7zitter: de Ford F-150 (Truck)

juni 28, 2010, door Janno Roele

Één van de meest populaire pick-up trucks in Amerika is de Ford F-150. Een totaal andere auto dan dat je hier bij de Ford dealer in de showroom gaat vinden maar eentje die ik toch regelmatig tegenkom op de Nederlandse wegen. Deze moeten geïmporteerd zijn vanuit Amerika. De Ford F-150 heeft voor wat betreft de passagiers twee uitvoeringen. De "Regular Cab" waar je met drie personen (enkele cabine) in kan en de "SuperCab" of "SuperCrew" uitvoering die mogelijkheden biedt voor 6 personen (dubbele cabine). Voor ons 7zitter zoekers een buitengewone optie als je op wilt vallen op de weg!

De F-150 staat niet op zich en moet gezien worden in de lijn van de F-Series (Trucks). Deze F-Series heeft een rijke historie want het begon allemaal in 1948 toen de eerste F-Series truck ter vervanging van de Pick-up werd geïntroduceerd. De Ford F-150 die tegenwoordig in de showroom prijkt, is inmiddels de 11e generatie. In Nederland ga je zeker opvallen moet de Ford F-150. Als je alleen al kijkt naar de afmetingen zal je met meer dan 2 meter breed (inclusief de spiegels) en 6,18 meter lang ook niet over het hoofd gezien kunnen worden. Als 6zitter is de F-150 ingericht met een 3+3 opstelling. Dus gezellig ook met zijn drieën voorin zitten, net als in de Multipla zeg maar... De drie zetels achterin, want zetels kan het het wel noemen, zijn dan ook meer dan comfortabel in zowel ruimte als zitcomfort. De motoren laten je ook opvallen zo is er een "4.6L 2V EFI V8" motor (248 PK), een "4.6L 3V EFI V8" motor (292 PK) en een "5.4L 3V EFI V8 FFV" motor (310 PK). In het land waar tegenwoordig alles om energiezuinige auto's draait verbruiken deze motoren toch echt nog voldoende gasoline. Op de Amerikaanse website van Ford is over het verbruik dan ook niet veel te vinden. Het goedkoopste model van de F-150 bij de Amerikaanse dealer heet de "XL" en begint bij USD 21.820. Deze is ook als "SuperCab" of "SuperCrew" verkrijgbaar. De dollar wordt steeds sterker ten opzichte van de euro dus reken maar uit. Daarnaast moet je hier rekening houden met BTW en BPM die nog eens op de auto komen. Ga je over tot importeren van een nieuwe auto uit Amerika dan kan je hiervoor gespecialiseerde Nederlandse bedrijven inschakelen. Die regelen in feite alles voor je en weten ook exact hoe het zit met BTW en BPM. Een bedrijf als http://www.pietersen.us heeft er zelf al een aantal standaard op voorraad klaar staan voor je. Op de site van Pietersen zie ik momenteel twee F-150's staan (een Platinum en een Harley Davidson uitvoering) voor EURO 47.950. Op de US site zijn deze modellen rond de USD 43.000 dus op zich valt het nog mee wat erbij komt voor het transport en importeren van de auto's. Het blijft een hoop geld! Is de standaard uitvoering nog niet voldoende dan kan je altijd nog kijken naar bijvoorbeeld de "2010 Ford F-150 SVT Raptor". Gebaseerd op de F-150 is deze versie helemaal uitgebouwd. Op de officiële website wordt ook geopend met het verzoek je toch echt aan de verkeersregels te houden zowel op de weg als off-road. Mogelijkheden genoeg dus met de Ford F-150. Een terechte vermelding op deze website en bij de buitengewone 7zitters... Interessante links: - http://www.fordvehicles.com/trucks/f150/specifications/view-all/ - http://nl.wikipedia.org/wiki/Ford_F-Series - http://www.fordvehicles.com/f150raptor/

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Welke in 2020 uitgebrachte zevenzitter spreekt u het meeste aan?

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen