In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

KIA Joice, nog nooit van gehoord? Nu wel dus!

januari 30, 2012, door Janno Roele

Vandaag kwam ik op marktplaats een advertentie tegen van de KIA Joice met in de omschrijving "7 zitter. Een hoop binnen ruimte". Nu dacht ik toch redelijk thuis te zijn in de wereld van de zevenzitters maar iedere keer komen er toch weer modellen naar boven... Toch maar even induiken dus. KIA heeft in de periode 1999 tot 2003 dit model geproduceerd. Niet heel lang dus vandaar de niet al te grote bekendheid.

De KIA Joice is afgeleid van de Mitsubishi Space Wagon. In een Autoweek artikel wordt het zo omschreven: "Met die enorme neus en het verhoogde dak, is het ook niet moeders mooiste. Dat krijg je als je de vorige Mitsubishi Space Wagon poogt te verbouwen tot een min of meer gewoon stationcar-model - zo is de Joice namelijk ontstaan. Kia heeft hem langer gemaakt (5 cm) en, inclusief dakdragers, ook een stuk hoger (6 cm).". Wel veel ruimte dus. Zuinig is de Joice niet, maar dat is ook niet verbazend bij zo'n grote auto. Dat hij ook wel wat windgeruis produceert is al net zo min onverwacht. Daarbij komt nogal wat bandengeruis van het Koreaanse Hankook- rubber, zolang de snelheid beneden de 80 tot 90 km/h blijft. Ook is hij gevoelig voor zijwind. Begin deze eeuw wellicht dus een interessante optie maar tegenwoordig zijn er toch betere opties. De KIA Joice is in 2003 opgevolgd door de Carens. Wellicht is deze auto te overwegen als een goedkope optie voor de zomervakantie? http://www.autoweek.nl/autotest/505/kia-joice-ls http://auto.marktplaats.nl/kia/525809246-kia-joice-2-0-2002-grijs-champagne-167000km-7-zitter.html

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: 7zitter huren? Tips? (25 January 2012)

Nieuwer artikel: Marktplaats: Cadillac SRX 3.6 V6 AUT – Sport Luxury – 7zitter – LPG G3 (05 March 2012)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen