In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Gaat de zon voor Kia schijnen door de hybride Sorento?

augustus 27, 2020, door Tim van Eenennaam

Deze liefde lijkt inmiddels bekoeld, want de verkoopcijfers in Nederland van de laatste jaren laten zien dat van de jongste telg van de Sorento (2017-heden) weinig harten sneller gaan kloppen. Jaarlijks worden er slechts een handvol nieuwe Sorento’s de weg op gestuurd.

Dalende verkoopcijfers

Ondanks het stoere uiterlijk en een comfortabel interieur heeft de Kia Sorento na de succesjaren dus niet mee kunnen profiteren van het succes van de SUV ten opzichte van de MPV. Dit lijkt gedeeltelijk te wijten aan een relatief hoge belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) voor de Sorento, die vooralsnog alleen gebruik maakte van de conventionele verbrandingsmotoren. Het stoppen van deze vrije val in verkoopcijfers is een ware uitdaging gebleken voor de producenten.  

De opgaande zon

Het Zuid-Koreaanse Kia, waarvan Ki in het Koreaans als ‘opkomende zon’ of ‘spirituele hergeboorte’ kan worden vertaald, is deze uitdaging aangegaan. Om de ‘hergeboorte’ van de Sorento te verwezenlijken, wordt naar verwachting in 2021 de Kia Sorento PHEV naar Europa gestuurd. Met deze hybride Sorento wordt het probleem van de hoge BPM naar alle waarschijnlijkheid omzeild, al hangt een eventueel succes natuurlijk ook af van de aanschafprijs en de actieradius. Kia Motors omschrijft de Sorento Hybride zelf als ‘krachtig en dynamisch, maar ook verrassend zuinig’.    

Zevenzitter

Er is in ieder geval bekend dat deze Sorento, die uitgerust wordt met een 1.6 benzinemotor en een elektromotor, een vermogen heeft van 230 pk. Ook zal de Sorento, net als vorige generaties vanaf 2009, optioneel beschikbaar zijn als zevenzitter! Deze 7-persoons uitvoering biedt maar liefst 810 liter bagageruimte (de 5-persoons biedt 910 liter). De rugleuningen van de tweede zitrij zijn (ook op afstand) in te klappen met one-touch knoppen in de achterklep.

Met de Sorento PHEV als optie naast de Sorento’s op benzine en diesel probeert Kia dus de harten van Nederlanders weer terug te winnen. De tijd zal leren of zij hierin zullen slagen.


Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Wat voor stof doen zevenzitters opwaaien? (14 August 2020)

Nieuwer artikel: Uitslag poll: Tiguan Allspace populairste VW zevenzitter (10 September 2020)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen