In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Lexus RX: binnenkort ook als zevenzitter

maart 30, 2016, door Janno Roele

Er deden heel wat geruchten de ronde over de komst van een Lexus RX met zeven zitplaatsen. Die lijken nu bevestigd te worden, tenminste als we onze collega's van Automotive News mogen geloven. Jeff Bracken, general manager van Lexus, zou Automotive News hebben verklaard dat het model er eind 2017 wel degelijk aankomt. Met de komst van een Lexus RX 7zits zou het aanbod hybrid 7zitters er een interessante concurrent bij krijgen.

Lexus lijkt de komst van een versie met zeven zitplaatsen van de RX te bevestigen. Die zou er binnen twee jaar tijd moeten aankomen. Ook al heeft Lexus nieuwe namen gedeponeerd (UX en TX), toch zou de grote cross-over met zeven zitplaatsen de benaming RX behouden, want die is wereldwijd bekend. Op technisch vlak zou de zevenzits-RX wel enkele centimeters langer worden, want hij krijgt een verlengde wielbasis - vandaar de toevoeging van een 'L' aan zijn naam. De RX zal waarschijnlijk zijn benzinemotor (350) behouden en uiteraard ook zijn hybride aandrijflijn (450h). Afspraak dus eind 2017. Bron: http://www.autogids.be/autonieuws/nieuw/lexus-rx-binnenkort-ook-als-zevenzitter.html Op de foto: Chief Engineer Takayuki Katsuda

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Mazda’s nieuwe CX-9 (18 November 2015)

Nieuwer artikel: ANWB: zevenzitter occasions goedkoop alternatief (20 May 2016)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen