Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Lexus RX: binnenkort ook als zevenzitter

March 30, 2016, door Janno Roele

Er deden heel wat geruchten de ronde over de komst van een Lexus RX met zeven zitplaatsen. Die lijken nu bevestigd te worden, tenminste als we onze collega's van Automotive News mogen geloven. Jeff Bracken, general manager van Lexus, zou Automotive News hebben verklaard dat het model er eind 2017 wel degelijk aankomt. Met de komst van een Lexus RX 7zits zou het aanbod hybrid 7zitters er een interessante concurrent bij krijgen.

Lexus lijkt de komst van een versie met zeven zitplaatsen van de RX te bevestigen. Die zou er binnen twee jaar tijd moeten aankomen. Ook al heeft Lexus nieuwe namen gedeponeerd (UX en TX), toch zou de grote cross-over met zeven zitplaatsen de benaming RX behouden, want die is wereldwijd bekend. Op technisch vlak zou de zevenzits-RX wel enkele centimeters langer worden, want hij krijgt een verlengde wielbasis - vandaar de toevoeging van een 'L' aan zijn naam. De RX zal waarschijnlijk zijn benzinemotor (350) behouden en uiteraard ook zijn hybride aandrijflijn (450h). Afspraak dus eind 2017. Bron: http://www.autogids.be/autonieuws/nieuw/lexus-rx-binnenkort-ook-als-zevenzitter.html Op de foto: Chief Engineer Takayuki Katsuda

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ouder artikel: Mazda’s nieuwe CX-9 (18 November 2015)

Nieuwer artikel: ANWB: zevenzitter occasions goedkoop alternatief (20 May 2016)

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Advertenties

Geef je mening

Ben jij al toe aan een volledig elektrische 7zitter?

Loading ... Loading ...

Most wanted

Inloggen