Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Lucratieve autoregelingen voor energiezuinige auto

mei 20, 2010, door Janno Roele

Nogal wat automobilisten zijn niet op de hoogte van lucratieve regelingen voor energiezuinige auto's, blijkt uit een onderzoek onder 875 mensen door het bureau GfK in opdracht van Milieu Centraal. De uitkomsten werden donderdag bekendgemaakt door de voorlichtingsorganisatie. Hoog tijd om hier meer informatie op te nemen over deze lucratieve regelingen.

Ruim een kwart (27 procent) heeft nog nooit gehoord van de vrijstelling van wegenbelasting (nihiltarief) voor sommige modellen die zeer weinig CO2 uitstoten. Bijna een kwart (23 procent) weet precies wat de regeling inhoudt. De regeling voor minder BPM (aankoopbelasting) voor energiezuinige voertuigen bleek voor 32 procent een onbekend fenomeen, terwijl een op de vijf (20 procent) weet wat deze inhoudt. Om zo dicht mogelijk bij de bron te blijven hebben we onderstaand de links naar de uitleg van de belastingdienst opgenomen: - Meer over vrijstelling van wegenbelasting (nihiltarief): klik hier - Meer over minder BPM voor energiezuinige auto's: klik hier Wat betekent dit voor de zevenzitter: Een energiezuinige auto wordt dus als volgt gedefinieerd: "een auto met een dieselmotor een maximale uitstoot 95 gram per kilometer heeft en voor een auto met een andere motor is de maximale uitstoot 110 gram per kilometer". Vraag nu is of er zevenzitters zijn die aan deze voorwaarden voldoen! Helaas moeten we concluderen dat de huidig zuinigste benzine 7zitter, de Renault Grand Scenic, een uitstoot heeft van 135 gram per kilometer. Dus vooralsnog komt de zevenzitter niet voor de lucratieve regelingen in aanmerking, misschien dat de Prius MPV daar verandering in gaat brengen... We blijven dit onderwerp volgen en op deze site onder de aandacht brengen!!! Bron: ANP

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Welke in 2020 uitgebrachte zevenzitter spreekt u het meeste aan?

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen