Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Maak van je Volvo V70 een 7zitter

mei 3, 2010, door Janno Roele

Op verzoek nogmaals op de homepage geplaatst: Toen mijn vrouw zwanger werd van de vierde en de 7zitter discussie actueel werd riepen mensen in mijn omgeving dat ik mijn V70 om kon bouwen tot een 7zitter. Eigenlijk een optie die ik nooit goed heb onderzocht dus vandaar dat ik er nu toch eens goed in ben gedoken. Het is namelijk echt goed mogelijk om van de V70 een 7zitter te maken door een extra bank in de achterbak te monteren. In dit artikel de voor- en nadelen.

UPDATE: Handleiding kan je hier downloaden: download-instructie-installatie-derde-bankje-volvo-v70

In feite gaat dit artikel niet alleen over de V70 maar ook over voorgangers als de 850 en de V70-classic want daar is een extra bank ook mogelijk. Waar het in de basis op neerkomt is dat er in de achterbak een extra "naar achteren gerichte bank" gemonteerd kan worden. Deze passagiers van deze bank kijken naar achteren en rijden dus achteruit (als je vooruit rijdt uiteraard). Een derde bank is als los onderdeel te kopen via marktplaats, auto-demontage bedrijven, specialisten als bijvoorbeeld hunterparts of de Volvo dealer. Kosten zijn verschillend maar rond de 500 euro moet je voor een tweedehands wel iets kunnen vinden.

De montage moet je zelf kunnen doen als je een beetje handig bent: heel simpel gesteld de bekleding en vloerplaat losmaken, nieuwe bankje goed bekijken en dan moet duidelijk zijn wat waar moet komen. Lastig kan de "gordelhaspel" zijn. Hiervoor het roostertje onder de achterruit eruit wippen, schuimrubber onder het rooster verwijderen, bekleding lostrekken, gordelhaspel monteren met palletje in gaatje en boutje M10, bekleding vastzetten, rooster bij de inkeping om de gordel schuiven en weer vastzetten. Als je er niet uitkomt is op de zweedse volvo site een vrij uitgebreide Nederlandstalige handleiding te vinden.

De handleidingen zijn hier te vinden: download-instructie-installatie-derde-bankje-volvo-v70

De twee extra zitplaatsen zijn vaak populair bij kinderen. De plaatsen zijn ook eigenlijk alleen geschikt voor kinderen omdat je redelijk met je benen opgetrokken zit. Door de installatie van het bankje moet het reservewiel plaatsmaken voor een thuiskomertje. Dus als je een lekke band krijgt kan je na vervangen dus niet direct je hele reis voortzetten. De laadruimte van de auto is ook echt weg als de derde bank erin zit en het is niet heel eenvoudig meer de bank neer te klappen. Wat mij verder niet een heel prettig gevoel geeft is dat als er iemand achterop knalt je achterin niet echt meer een kreukelzone hebt...

Al met al kunnen we concluderen dat het mogelijk is je V70 om te bouwen naar een 7zitter. De montage is redelijk eenvoudig dus dat kan je zelf doen. De derde bank heeft voor- en nadelen dus daar moet je zelf een afweging maken. Je blijft wel met je hele gezin heel comfortabel rijden in de V70 als je de keuze maakt... Laat me je eigen ervaringen weten en reageer op dit artikel.

Met dank aan: volvov70forum.com

Originele datum bericht: 9 februari 2010

Foto's

31 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Samenvatting van April 2010 (01 May 2010)

Nieuwer artikel: Shell Eco-marathon record: 4.414 km op 1 liter brandstof (07 May 2010)

Geef je mening

Wat speelt - of speelde - vooral mee in uw overweging voor de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen