In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Mazda5 met schuifdeuren alleen niet automatisch open

juni 24, 2010, door Janno Roele

In het najaar komt de nieuwe Mazda5 die net als het huidig model is voorzien van schuifdeuren. Deze schuifdeuren gaan echter niet automatisch open. De Mazda-importeur heeft besloten de automatisch sluitende schuifdeuren niet op te nemen in de optielijst. "Het handmatig sluiten van de deuren gaat veel sneller. Daarbij zijn dit soort deuren goedkoper aan te bieden waar de klant bij gebaat is."

Mazda kiest dus wederom voor schuifdeuren voor de Mazda5. "De instap wordt hierdoor vergroot en het is ook makkelijker in- en uitstappen op drukke parkeerplaatsen". Een belangrijk gegeven als je deze auto als 7zitter gaat gebruiken. Dat dit soort deuren sneller niet meer opengaan bij een aanrijding van achter ontkent Mazda. "We hebben maatregelen genomen om de rails niet te laten doorschieten. Als de aanrijding echter te heftig is, is er geen verschil tussen reguliere deuren en schuifdeuren. Dan gaan ze allebei niet meer open". Bron: Autovisie

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen