In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Mercedes Benz van W123T tot E-Klasse als 7zitter

oktober 22, 2012, door Janno Roele

Eerst is het goed om een beetje orde aan te brengen in de verschillende type in het Mercedes gamma. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet meevalt, zoals in de inleiding al aangegeven kijken we onder andere naar de W123T, de W124 en de S210 (zie afbeeldingen). Als we er een beetje induiken dan zijn er pagina’s te vullen. Interessanter is de praktijkervaring… Dus iedereen die ervaring heeft met één van deze modellen als zevenzitter wordt uitgedaagd deze hier te delen (als reactie op dit artikel). Mercedes W123T Het begon voor Mercedes allemaal met de W123 in 1976 (geen station). Een jaar later kreeg de serie een belangrijke uitbreiding in de vorm van een T-model. Het T-model, interne code W123T was wel voor de particuliere gebruiker bedoeld maar is in de praktijk vaak verworden tot begrafenisauto of ziekenauto. De W123T was de stationwagon variant van de W123, waarbij de T staat voor Transport of Tourisme. In de jaren zestig had Mercedes al eens eerder stationvariant in het programma gehad, maar deze was niet erg succesvol gebleken. Nu een dikke tien jaar later achtte Das Haus de tijd rijp om een nieuwe poging te wagen. En transporteren kan je met deze uitvoering. Van de W124 Estate tot aan de huidige E-Klasse De opvolger van de W123T was in 1985 de W124 Estate. Hier begon het model als zevenzitter. De derde zitrij in de achterbak zit in de tegengestelde rijrichting. Het is wel een standaard derde bankje achterin de auto. De opvolger was de S210 met eveneens de mogelijkheden achterin (van 1995 tot 2002). Juist van deze modellen (W124 tot 1995 en de S210 na 1995) zijn nog veel interessante “oude” auto’s te krijgen op de tweedehandsmarkt. na de S210 volgde in 2002 de S211 die in 2009 is vervangen. De huidige versie heet de S212 die optioneel ook uit te rusten is met een bankje achterin. Vanaf 1992 werd de ons beter kende naam E-Klasse gebruikt voor deze modellen. De E-Klasse kent een groot aanbod van motoren. Verschillende benzine motoren en ook verschillende diesels. Van het model S211 (2002-2009) is het instapmodel de 200 compressorbenzinemotor. Het topmodel is de E 63 AMG met 514 pk. Het topmodel van de dieselmotoren is de E 420 CDI, instapper is de E 200 CDI. De E-Klasse is tevens als Combi (stationwagen), Coupé en als Cabrio uitvoering verschenen. De Combi is interessant voor de 7zitter zoekers. Wij hopen dat er veel gebruikerservaring zal volgen op dit artikel…

Foto's

2 Reacties

  • Bart Toonen schreef:

    Hallo, ik ben Bart en kom uit het Brabantse Gemert. Ik ben sinds een week of 2 de trotse eigenaar van een Mercedes w123 Kombi uit ’83. Afgelopen weekend heb ik na flink zoeken en behoorlijk wat kilometers rijden een 3e zitrij gevonden en gekocht. Helaas zit er geen bevestigingsmateriaal bij. Ook bij Mercedes Benz kunnen ze dit niet meer leveren. Nu wil ik iemand die een 123 type met zo’n zitje vragen of ik eens mag komen kijken hoe alles er precies uitziet, zodat ik het zelf kan reproduceren. Eigenlijk moet alles klaar zijn vóór 4 juli, want dan wordt de Benz heringevoerd en komt (hopelijk) 7 persoons op het kenteken….

  • Derek Kuipers schreef:

    Favoriete plek van mijn jongens en vriendjes. Zelf in mijn ’86 er s124 een origineel zwart lederen bankje ingebouwd, werkt perfect. In mijn andere s124 (Ja, ik ben een fanboy) komt een Multimac 1320 op de achterbank, zodat we op vakanties ook de kofferruimte vrij hebben.

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: 7zitter Barometer derde kwartaal 2012 (08 October 2012)

Nieuwer artikel: Grand Santa Fe standaard als 7zitter (01 November 2012)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen