In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Mercedes Brabus GL 63 Biturbo

januari 26, 2010, door Janno Roele

Het is misschien wel het minst belangrijke detail en je moet er wat voor over hebben maar de Mercedes Brabus GL 63 Biturbo is ook verkrijgbaar als zevenzitter. Op de bijgevoegde afbeelding van het interieur (persmodel) worden de zeven zitplaatsen getoond waarbij de achterste vijf zitplaatsen zijn voorzien van een DVD systeem. Belangrijker is dat dit de snelste SUV is met een top op 300 km/h (begrensd) met een 6.3-liter V8 motor met twee turbo's.

De motor heeft een vermogen van 650 pk en een maximumkoppel van 850 Nm. Van 0 tot 100 gaat in 4,7 seconde. Brabus vermeldt in het persbericht: "Naturally the vehicle's aerodynamic properties, tires, suspension and brakes are all adapted to this enormous performance potential". Alle maatregelen zijn dus genomen voor een uitstekende wegligging en veiligheid (de remmen zijn aangepast aan het vermogen). Led-dagrijverlichting behoort tot de standaarduitrusting. Ook in de auto ontbreekt het aan niets en biedt Brabus leder en alcantara in alle mogelijke kleuren, aluminium pendalen, dvd-systeem, klaptafeltjes, etc. Tegen meerprijs is Brabus zelfs bereid om een compleet mobiel kantoor te installeren. Dit gaat dan wel ten koste van de zeven zitplaatsen. De Brabus GL 63 Biturbo is op de Dubai International Auto Show voor het eerste getoond. Deze Brabus zal in kleine oplage geproduceerd worden. De vanafprijs is 368.000 euro, exclusief belastingen.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Ford introduceert: Twitter voor in de auto (23 January 2010)

Nieuwer artikel: Chevrolet Orlando (zevenzitter) komt dichterbij (27 January 2010)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen