In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Mercedes E-Klasse als limousine met zes deuren

april 28, 2010, door Janno Roele

Als je geen gedoe met instappen achterin wilt hebben en als schuifdeuren niet voldoende comfort bieden hebben we nu een oplossing. De Mercedes E-Klasse was al als 7zitter verkrijgbaar maar met de kanttekening dat de stoelen achterin niet echt voor volwassenen geschikt zijn. Daarnaast is instappen in de E-Klasse op de derde zitrij niet echt comfortabel. Het bedrijf Binz (importeur zit in Oss) rekt de Mercedes E-Klasse nu op en maakt het tot een wel heel praktische 7zitter.

Binz uit het Duitse Lorch heeft al sinds 1936 ervaring met het ombouwen van Mercedessen. Nu heeft men op basis van de nieuwe E-klasse een 5,98 meter lange limousine gemaakt. De limousine heeft zes deuren, wat instappen achterin heel makkelijk maakt. De verlengde E-klasse is verkrijgbaar als achtpersoonsuitvoering met drie comfortabele zitrijen (laatste twee kunnen ook tegenover elkaar geplaatst worden). Ook een VIP-uitvoering met twee zitplaatsen met een scheidingswand is mogelijk maar dan kom je niet verder dan vier zitplaatsen. Voor de creaties van Binz op basis van de E-klasse zijn 3 motoren verkrijgbaar: de 204 pk sterke 2.143 cc 4 cilinder diesel (uit de E 250 CDI), de direct ingespoten 3,5 liter V6 benzine-unit met 292 pk en (E 350 CGI) en de 388 pk sterke 5,5 liter V8 benzinekrachtbron (E 500). Ik denk dat je die PK's hard nodig gaat hebben! Zoals wel duidelijk zal zijn richt Binz zich op met name taxiondernemingen maar ook begrafenisauto's kunnen een aangepaste E-klasse aanschaffen. Prijzen van de limousine zijn niet bekend. Zullen wel op aanvraag zijn bij Binz Benelux. Voor ons particulieren zal het wel geen echte 7zitter optie zijn.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: De zeszitter (opstelling 3+3) een uitstervend ras? (28 April 2010)

Nieuwer artikel: Samenvatting van April 2010 (01 May 2010)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen