In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Mitsubishi Outlander Hybrid Plug in niet als 7zitter

december 22, 2012, door Janno Roele

Zoals op deze site is te lezen is de Mitsubishi Outlander als zevenzitter beschikbaar. Dat zou goed nieuws betekenen voor ons omdat vanaf nu de Mitsubishi Outlander Plug-in-Hybrid EV besteld kan worden, moet 0% bijtelling! Helaas moet ik jullie teleur stellen met de mededeling dat er geen ruimte bleek te zijn in de nieuwe Outlander voor de extra twee stoelen. Reden: de regelunit voor de elektrische aandrijving zit in de weg. Van Willem kreeg ik een mail met oproep tot actie dus laat je geluid hier horen als reactie op dit artikel.

Om te beginnen even de tekst uit de mail van Willem aan redactie@7zitter.nl: "Volg als vader met 4 kinderen jullie site met plezier, ben al tijdje op zoek naar de volgende 7 zitter. Wachtte eigenlijk op de Mitsubishi Outlander Hybrid Plug in, wat een pracht auto. Maar wat blijkt, alleen als 5 zitter. Kom op, 7zitter community, kunnen jullie geen actie beginnen om deze ook als 7 zitter te krijgen? Of zijn er nadelen die ik nog niet goed zie? (vervanging batterijen nodig na x jaar... iets dat ik steeds hoor maar nergens onderbouwd zie)" Op twitter vermelde @Mitsubishi_NL, op ons verzoek (heel snel overigens) de reden: "@7zitter Helaas is hier in de Outlander PHEV geen ruimte voor in verband met een regelunit voor de elektrische aandrijving. " Reden lijkt valide echter er moet toch ook een andere plek te vinden zijn voor die regelunit? Moet deze Outlander toch een 7zitter gaan worden? Laat jouw mening dus horen... Zal een link naar het artikel doorsturen naar Mitsubishi via twitter... Toch nog even een paar feiten op rij (bron: http://www.mitsubishi-motors.nl): - Gecombineerde CO2 emissie: < 49 gram - Actieradius elektrisch: circa 60 km - Gecombineerde actieradius elektrisch en benzine: circa 897 km - Gemiddeld gecombineerd brandstofverbruik: ongeveer 67 km per liter (indicatie JC08 homologatiewaarde, EU waarde nog niet definitief vastgesteld) - Maximum snelheid elektrisch: 120~125 km per uur - Topsnelheid: elektronisch gelimiteerd op 170 km per uur - Ledig gewicht: (±) 1.800 kg - Trekgewicht: 1.500 kg (geremd) Prijs-update De prijs begint bij 43.490 euro voor de Outlander PHEV Intense+. De Outlander PHEV Instyle, met onder meer lederen bekleding, stoelverwarming en een schuifdak, staat vanaf juli voor 48.990 euro bij de dealer. De voorlopige topversie is de Instyle+ voor 51.990 met zaken als Forward Collision Mitigation System, Adaptive Cruise Control en Lane Departure Warning. Meer info: http://www.mitsubishi-motors.nl/Netherlands/World/About-Mitsubishi/04.News/slider/content/923---Orderboek-geopend-Outlander-PHEV.aspx#/aboutnews/923---orderboek-geopend-outlander-phev

Foto's

9 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Opel Zafira met 20 procent bijtelling (21 December 2012)

Nieuwer artikel: Toplijsten van artikelen en modellen over 2012 (02 January 2013)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen