In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nieuw: Peugeot Rifter als vervanger van de Peugeot Partner Tepee

februari 21, 2018, door Janno Roele

Met de onthulling van de Peugeot Rifter is het nieuwe ruimte-trio van PSA, dat verder bestaat uit de Citroën Berlingo en Opel Combo Tour, compleet. De Rifter vervangt de Peugeot Partner Tepee en heeft net als de Berlingo en de Combo Tour 4,40 meter in de lengte en een lange versie van in totaal 4,75 meter. Zowel de Standaard- als de lange-uitvoering zijn als vijf- en als zevenzitter leverbaar.

Qua ontwerp is de Rifter nagenoeg gelijk aan de Berlingo en de Combo Tour, alleen heeft hij een iets andere neus en achterzijde. Opvallend is ook de hoge middentunnel in het interieur, die de Berlingo niet heeft, maar de Combo wel. Er zijn straks twee versies van de Peugeot Rifter leverbaar: een 4,40 meter lang model en een 4,75 meter lang model. Beide zijn als vijf- of zevenzitter leverbaar. Er is standaard zo'n 775 liter bagageruimte beschikbaar. Als je in de lange versie de stoelen neerklapt, kan er niet minder dan 4000 liter mee. De Peugeot Rifter komt in september op de markt. Dan is hij leverbaar met een 110 pk sterke benzinemotor (met handgeschakelde vijfbak) en als turbodiesel met 75, 100 of 130 pk. Die laatste is gekoppeld aan een achttraps automaat, wat ook geldt voor de 130 pk sterke benzinevariant die pas volgend jaar wordt geïntroduceerd.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Derde generatie Citroën Berlingo (19 February 2018)

Nieuwer artikel: Seat Tarraco uitgelekt (22 February 2018)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen