In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nieuwe 7zitter: BMW X7 op komst

maart 31, 2014, door Janno Roele

BMW heeft afgelopen vrijdag laten weten dat er in de X-serie een X7 komt. De X7 met binnen een paar jaar op de markt arriveren (rond 2018). De grote cross-over wordt het grootste model binnen de X-familie en heeft drie zitrijen. Hij is voornamelijk bedoeld voor de Amerikaanse automarkt waar hij gaat concurreren met onder meer de Mercedes-Benz GL. De forse cross-over, die drie zitrijen krijgt, moet binnen een paar jaar op de markt arriveren. Het is nog niet duidelijk of de X7 ook naar Europa komt.

BMW produceert sinds 1994 auto's in de Verenigde Staten. Sindsdien zijn er 2,6 miljoen voertuigen gebouwd. Dagelijks verlaten 1.100 voertuigen de fabriekshal. Momenteel rollen er de BMW X3, X5 (M) en X6 (M) van de band. Sinds vandaag is daar ook de productie van de X4 gestart. Ook de plug-in hybride X5 ziet ginds het levenslicht. BMW kon niet bevestigen welk platform de X7 zal gebruiken, het lijkt aannemelijk dat de basis wordt overgenomen van de volgende generatie 7-serie, die is in 2015 in gebruik genomen zal worden. BMW begint met de introductie van aluminium en koolstofvezel elementen in zijn platforms, begint men ook al het de nieuwe 7 Serie mee, Hierdoor kan het zo zijn dan X7 ongeveer hetzelfde weegt als de kleinere X5. Motoren worden naar verwachting zes-cilinder, V8 en V12, met een ontwikkeling van de eDrive plug-in hybride systeem.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Fiat Freemont Cross het nieuwtje van Fiat (24 February 2014)

Nieuwer artikel: Eindelijk een opvolger van de Kia Carnival (03 April 2014)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen