In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nieuwe BMW zevenzitter: de BMW X1

januari 26, 2015, door Janno Roele

Alles wijst erop dat BMW de nieuwe X1 met zeven zitplaatsen gaat uitrusten! Deze nieuwe voorwielaangedreven BMW is gespot in de sneeuw en in tegenstelling tot eerdere spy-shots van deze auto is de achterkant minder schuin aflopend dan in eerdere berichten. Op deze manier creeërt BMW meer hoofdruimte achterin, ruimte die in dit geval ten goede lijkt te komen aan de hoofden van de passagiers op de derde zitrij.

De nieuwe BMW X1 deelt zijn platform met dat van de 2-serie Active Tourer. Dat betekent dat het niet langer een achterwielaandrijver is. Voorwielaandrijving is standaard, 4WD optioneel. Aan de sticker op het portier te zien, komt er ook een hybride-versie. We verwachten 'm eind 2015 bij de dealer. Daarnaast wordt er ook nog gewerkt aan een geheel nieuw model van BMW. De interne werknaam binnen BMW hiervoor is FAST, wat staat voor Family Active Sports Tourer. Naar verwachting een soort kruisbestuiving tussen de 2-serie Active Tourer en Family Tourer. Deze laatste biedt plaats aan zeven inzittenden, wat naar alle waarschijnlijkheid de FAST eveneens zal doen. De vraag blijft dan wat BMW gaat doen met "Sports" in de werknaam van deze auto maar dat zal nog wel even een verrassing blijven!

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Rijtest nieuwe KIA Sorento (26 January 2015)

Nieuwer artikel: Nieuwe Dacia Duster een zevenzitter? (02 February 2015)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen