Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Nieuwe Dacia Duster een zevenzitter?

februari 2, 2015, door Janno Roele

Nu de Dacia Lodgy sinds de invoering van het nieuwe model geen 7zitter meer is is het toch wel weer nieuws dat de opvolger van de Dacia Duster wel weer uitgerust kan worden met zeven zitplaatsen. In 2016 verwachten wij de opvolger van de huidige Dacia Duster en volgens de Franse nieuwssite Cardisiac gaat Renault een aantal grondige wijzigingen doorvoeren aan dit model van hun budgetlabel Dacia.

De website Cardisiac stelt dat de nieuwe Dacia Duster gebaseerd zal zijn op de Renault Oroch concept, overigens wordt dit op andere websites weer tegengesproken. De algemene verwachting is dat de lijn van de Dacia Sandero wordt doorgetrokken naar de Duster. Een rigoureuze wijziging zou zijn dat het mogelijk wordt om de Dacia Duster als zevenzitter aan te schaffen. De kosten van deze extra rij stoelen zou rond de € 800,- liggen. Daarmee zal de nieuwe Dacia Duster ook aantrekkelijk worden voor grotere gezinnen of mensen die om een andere reden een zevenzitter rijden. Grote kans zelfs dat het een van de goedkoopste 7-zitters op de markt wordt. Met de komst van een extra rij stoelen is een stevigere motor noodzakelijk. Ook daar heeft Renault aan gedacht. De nieuwe Duster kan uitgevoerd worden met een 1.6-liter DCi130 motor. Meer dan dat de Dacia Duster in 2016 zijn debuut maakt is helaas nog niet bekend.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Nieuwe BMW zevenzitter: de BMW X1 (26 January 2015)

Nieuwer artikel: De top 10 zevenzitters (06 February 2015)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen