Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Nieuwe Fiat 7zitter (projectnaam L0) uit Servië

juli 22, 2010, door Janno Roele

Fiat gaat een nieuwe generatie MPV's (vijfzitters en zevenzitters) bouwen in de voormalige Zastava-fabriek in Servië. Die nieuwe auto volgt de Fiats Multipla, Fiat Idea en de Lancia Musa op. De auto komt er in een vijf- en zevenzits variant. Jaarlijks moeten 190.000 stuks worden geproduceerd. Veel is er nog bekend maar omdat er ook een zeven zits variant komt zal de Multipla indeling waarschijnlijk losgelaten worden.

Eind vorig jaar nam Fiat de fabriek van Zastava in Kragujevac over. Beide merken hadden al jaren een hechte band met elkaar. Aanvankelijk wilde Fiat daar een klein model ónder de 500 produceren, maar dat project is in de ijskast gegaan. Die auto zou Topolino gaan heten en moest concurreren met de Smart ForTwo. De MPV's die op het moment de projectnaam L0 dragen, zouden eigenlijk in de Mirafiori-vestiging worden geproduceerd. Dat het toch Servië wordt, ligt ongetwijfeld mede aan het riante bedrag dat de Europese Investeringsbank over heeft voor de fabriek in Servië. In totaal wordt er een miljard bijgelegd: 400 miljoen van de EIB, 250 miljoen van de Servische regering in Belgrado en de rest is afkomstig van Fiat. Bron: nu.nl/auto

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: De meest milieuvriendelijke 7zitter van dit moment (20 July 2010)

Nieuwer artikel: Toplijst modellen en artikelen 7zitter juli 2010 (02 August 2010)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen