In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nieuwe motoren voor de Land Rover Discovery

februari 5, 2010, door Janno Roele

Land Rover introduceert nieuwe motoren voor de Land Rover Discovery en Range Rover Sport. Alleen de eerste is verkrijgbaar als zevenzitter. De nieuwe 3,0-liter TDV6-motor, reeds bekend uit de andere varianten van de Discovery 4, doet nu ook zijn intrede als de S automaat. In de personenauto-uitvoeringen vervangt deze krachtbron de bekende 2.7 TDV6 dieselmotor in S-specificatie. Als bedrijfsauto wordt de 3.0 S met automatische transmissie leverbaar naast de 2.7 S automaat.

De lagere CO2-emissie van de 3.0 TDV6 (244 g/km) ten opzichte van de 2.7 TDV6 automaat (270 g/km) en het daarbij behorende BPM-voordeel, betekent dat de 3.0 S automaat als personenauto, net als de 2.7 S automaat in 2009, kan worden aangeboden voor € 76.900. Daarbij is tevens de uitrusting uitgebreid met 19-inch lichtmetalen velgen. Daarnaast neemt het vermogen toe met 40 kW (55 pk) tot 180 kW (245 pk) en de trekkracht met 160 Nm tot 600 Nm. Hiermee accelereert de Discovery 4 S automaat 3,1 s sneller van 0 naar 100 km/h (in 9,6 s) en daalt het brandstofverbruik van 10,2 naar 9,3 l/100 km. De Land Rover Discovery 4 S onderscheidt zich verder door een royale standaarduitrusting, met onder meer Keyless Start met start-/stopknop, automatische airconditioning, hoogwaardig audiosysteem, multifunctioneel stuurwiel, groot TFT-LCD informatiedisplay in instrumentenpaneel, Terrain Response®, luchtvering, hoge en lage gearing, elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel, uitgebreide veiligheidsuitrusting en een geremd aanhangergewicht van 3.500 kg. Een belangrijk detail is dat de Discovery 4 als optie leverbaar in een zevenzits-uitvoering met zeven voor volwassenen volwaardige zitplaatsen. Bron: Website Land Rover Nederland

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Sizzy truck of toch kloppend hart? (02 February 2010)

Nieuwer artikel: Eindelijk een 7zitter aangeschaft! (06 February 2010)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen